Godkendt: Nu kan der komme 20 meter høje bygninger på Rønne Havn

Godkendt: Nu kan der komme 20 meter høje bygninger på Rønne Havn
Rønnes skyline fra søsiden bliver ændret markant, hvis Rønne Havn senere lejer areal ud til virksomheder, der vil bygge i op til 20 meters højde. Kommunalbestyrelsen valgte torsdag aften at åbne muligheden.
NYHED | ABONNENT | 30. NOV 2023 • 19:19
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
30. NOV 2023 • 19:19

Hvis Rønne Havn kan finde interesserede virksomheder, er det i orden, at de bygger i op til 20 meters højde.

Det afgjorde et flertal i kommunalbestyrelsen torsdag aften. Kun Enhedslisten og løsgængeren Jonna Nielsen var imod. Dermed blev plangrundlaget for havnens nye kaj, et nyt erhvervsområde og en ny oplagsplads til dele til vindmøller også godkendt.

Arbejdet med den næste fase i at skabe en større Rønne Havn begynder i december: Der er bygninger, der skal brydes ned. Havnebassiner bliver fyldt op, og nye kajer bliver bygget. Arbejdet vil vare i cirka halvandet år frem til sommeren 2025

 – Jeg har flere gange hørt Rønne Havn gøre rede for sine planer. Nu beder havnen så om en ramme for de her aktiviteter. Den ramme synes jeg, at vi skal give dem, sagde Bjarne Hartung Kirkegaard (KD).

– Det er lige præcis en ramme. Det er ikke en beslutning om, at der skal være bygninger på 20 meter, sagde Claus Larsen-Jensen (S).

– For os er det vigtigt at give Rønne Havn en så god ramme som muligt for at møde sine udofrdringer, sagde René Danielsson (DF).

Rønne Havns direktør Lars Nordahl Lemvigh talte i Bornholms Tidende 21. september også om netop "en ramme" for havnen at arbejde ud fra. At muligheden nu findes er ingen garanti for, at dermed sikkerhed kommer bygninger på op til 20 meter.

– Hvis vi hver eneste gang skal gå tilbage og have nogle lange beslutningsprocesser og en myndighedsbehandling, som tager månedsvis eller halve år hele år, så bliver vi ikke så interessante ude på de kommercielle markeder, sagde han.

– Så når vi beder om at få en ramme til at kunne bygge op i en vis højde, er det med afsæt i det. Der ligger ikke et konkret behov for at kunne bygge i 20 meters højde på vores nye areal, sagde Lars Nordahl Lemvigh.