Folkemødeguide: Det skal du opleve fredag

Folkemødeguide: Det skal du opleve fredag
Folkemødet torsdag var velbesøgt. Foto: Jesper Dollerup Merved
NYHED | ABONNENT | 17. JUN 2022 • 05:30
NYHED | ABONNENT
17. JUN 2022 • 05:30

Folkemødet er i fuld gang, og Allinge er igen forvandlet til en festivalplads med events, fadøl, madboder, debatter og koncerter. Fra torsdag til søndag formiddag udfolder der sig op mod 2.500 forskellige events, og det kan være svært at danne sig et overblik. Tidende har derfor udvalgt en række events, som kan bruges som guide, hvis man mangler inspiration.

 

FREDAG

9.15-10.00: De svære valg – hvordan prioriterer vi i sundhedsvæsnet? - F8, arrangeret af Behandlingsrådet

Hvad: Hvordan får vi mere sundhed for pengene? Et debatpanel vil sammen med publikum vurderer en fiktiv sundhedsteknologi.

Hvorfor: Vi er stolte af vores velfærdssamfund og vores sundhedsvæsen, og det er noget, de fleste af os kommer til at stifte bekendtskab med på et tidspunkt i vores liv.

12.00-12.30: Kom og prøv at navigere et skib med 3d-briller – F29, arrangeret af GTS-foreningen

Hvad: Rønne Havn er valgt som udskibningshavn for havvindmølleparken Baltic Eagle. Kom ind og prøv en skibssimulator, hvor du sejler et af verdens største havvindinstallationer ud af Rønne Havn.

Hvorfor: Vi har på Tidende skrevet en del om Rønne Havn som udskibningshavn for flere havvindmølleprojekter. Få en oplevelse og et indblik ind i, hvad det kræver at sejle et skib læsset med havvindmøllekomponenter.

14.00-14.45: Vis os dit køleskab, minister – E12, arrangeret af Rådet for Sund Mad

Hvad: Mad står højt på politikernes dagsorden som et spørgsmål til sundhed, klima og kultur. Så hvad har en toppolitiker at byde på, hvis der kommer uventede gæster? Livsstilsekspert Anne Glad og fødevareminister Rasmus Prehn åbner lågerne i ministrenes køleskabe.

Hvorfor: Et underholdende indspark, der tager os med ind bag politikernes køleskabslåger.

15.00-16.00: Prøv bibliotekets escape room – A50, arrangeret af Bornholms Folkebiblioteker

Hvad: Bibliotekets escape room rummer en række gåder og er baseret på “Englejægeren” af Jan Kjær. For hver gåde, man gætter, udløses et afsnit af historien.

Hvorfor: En mulighed for at få en sjov og anderledes læseoplevelse med hele familien.

15.30-16.30: LykkeLiga giver bolden op til kamp – J41, arrangeret af Dansk Håndbold

Hvad: Bornholms LykkeLiga-hold, Granit Kidz, stiller sammen med tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen op til kamp mod et hold bestående af blandt andet Socialpædagogerne og tidligere håndboldspiller Morten Stig Christensen.

Hvorfor: LykkeLiga er vokset til at bestå af mere end 70 hold fordelt rundt i Danmark. LykkeLiga har skabt et unikt fællesskab, hvor udviklingshæmmede børn og deres familier kan være en del af foreningslivet. Kom og hep på Bornholms helt eget hold!

16.00-16.45: Hjælp, min varmeregning stiger – A60, arrangeret af blandt andre Aalborg Universitet

Hvad: Stigende priser presser os til at sætte fart på den grønne omstilling. Hvordan kommer forbrugerne til at opleve den omstilling? Hvordan bliver den kommende vinter? Hvad vil en hurtigere omstilling koste? Hvor skal energien komme fra?

Hvorfor: I en tid hvor priserne stiger som nærmest aldrig før, kan du her få et godt indblik i, hvad fremtiden bringer, og hvad man som forbruger kan forvente.

17.00-17.45: Playful Learning præsenterer powerpoint-karaoke – J32, arrangeret af Playful Learning

Hvad: Mia Lyhne er vært, og blandt andre Malte Ebert, Dan Jørgensen og rektoren for Københavns Professionshøjskole lægger vejen forbi, når Playful Learning inviterer til en improvisationsleg, som er et anderledes og morsomt take på formidling.

Hvorfor: Har du også siddet til et foredrag, hvor slidenes på PowerPoint-showet bare blev ved og ved? Her får PowerPoint et helt nyt udtryk, hvor der er god mulighed for et godt grin.

17.45-18.45: Flygtninge på arbejdsmarkedet på Bornholm – G8, arrangeret af Nordisk Ministerråd og Nordisk Råd

Hvad: BRK bestræber sig på at modtage flere flygtninge, end man er forpligtet til. Hvilke fordele giver det? Er der nogle dilemmaer? Kan dette inspirere andre i Danmark og Norden? Og hvad kan vi lære af vores nabolande?

Hvorfor: Krigen i Ukraine har på ny skabt debat om flygtninge, der kommer til Danmark. Debatten her tager udgangspunkt i BRK som foregangskommune.

22.45-01.30: Kato fylder dansegulvet til årets leave-no-one-behind fest – A1, arrangeret af Muskelsvindsfonden

Hvad: Muskelsvindsfonden fyrer op for kæmpe mangfoldighedsfest med blandt andre KATO bag dj-pulten.

Hvorfor: Hvis du gerne vil hylde mangfoldigheden til tonerne af en af Danmarks største dj’s gennem de tidlige 2010ere, er der garanteret en fest med gang i dansegulvet.

22.00.01.30: 80’er festen med dj Jørgen de Mylius og dj Peter – C17, arrangeret af BL

Hvad: Fredagens 80er dansegulv lægges i hænderne på legenden Jørgen de Mylius og makker Peter Christensen til tonerne fra endnu større legender som Whitney Houston, Eurythmics og The Pointer Sisters.

Hvorfor: Hvis du savner skulderpuder, permanentkrøller og tiden før internettet, er det her nok den bedste mulighed, du får.