Folkemøde-direktør: Vi har en positiv dialog med store udlejere

Folkemøde-direktør: Vi har en positiv dialog med store udlejere
Med blot et par timers nattesøvn efter en lang lørdag kunne direktør Camilla Laudrup søndag se tilbage på et veloverstået Folkemøde. Foto: Jakob Nørmark
NYHED | ALLINGE | ABONNENT | 20. JUN 2022 • 19:14
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ALLINGE | ABONNENT
20. JUN 2022 • 19:14

Camilla Laudrup retter opmærksomhed mod de store udlejere og undlader de private bornholmere, som lejer deres hus ud for høje beløb under Folkemødet.

Under Folkemødet har Venstre og Socialdemokratiet sat fokus på de høje overnatningspriser i og omkring Allinge. Partier mener, at der er en risiko for, at priserne kan få politikere til at blive væk. Ser du på udviklingen som et reelt problem?

– Vi lytter, og Folkemødet tager det selvfølgelig alvorligt, at nogen har den oplevelse, at overnatningspriser kan have en indflydelse på deres deltagelse. Når det er sagt, har vi påbegyndt en god dialog med overnatningssteder og nogle af de store udlejere. Vi har en positiv dialog med mange af dem. Folkemødet kan jo ikke regulere det frie marked, men vi er glade for, at vi har en positiv dialog.

En dialog om hvad præcist?

– Om det udbud, der er på Bornholm i forhold til overnatning, siger Camilla Laudrup, der netop har overstået sit første Folkemøde i fuld skala som direktør.

Hun fremhæver, at arrangørforeningen i år har taget flere skridt for at forøge antallet af overnatningsmuligheder tæt på festivalområdet.

– Vi har etableret en folkecamp, så der er mulighed for at bo tæt på til en overkommelig pris. Og som noget nyt har vi i år etableret Camp Ung Agenda på Wonder-pladsen, hvor unge under 30 for 200 kroner kan bo under hele Folkemødet. Det har været vores fokus i år.

Tæt dialog

Overvejer I næste år at udvide det udbud, som I selv har indflydelse på?

– Vi ser altid ind i, hvordan man kan udvikle Folkemødet, og selvfølgelig er det vigtigt, at der er festivalnær overnatning. Hvad vi kommer til at fokusere på fremadrettet, er for tidligt at sige.

Venstres partisekretær opfordrede forleden bestyrelsen for Folkemødet til at sætte sig ned og tage en snak med Bornholm og Allinge om prisudviklingen. Er det noget, som I kan se et formål i at gøre?

– Vi har startet en tæt dialog med de større udlejere og erhvervsdrivende på turismefronten, og jeg ser frem til en fortsat positiv dialog, gentager Camilla Laudrup.