Ældre bliver taget med på råd i nyt forum

Ældre bliver taget med på råd i nyt forum
Et nyt forum opstår. Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 30. NOV 2022 • 15:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
30. NOV 2022 • 15:30

Hvordan får Bornholm den bedst mulige ældrepleje? Og hvordan sikrer man bedst, at modtagerne af ældreplejen kommer med på råd omkring det?

Det har kommunens Center for Ældre brugt en del tid på at undersøge, efter at kommunens ældreanalyse viste, at der er brug for et forum, hvor kommunen og de ældre kan komme i dialog og stemme forventninger af med hinanden

Brugerbestyrelser, paneler der svarer på spørgsmål, gruppeinterviews og årlige workshops har alt sammen været overvejet, før valget nu er faldet på et ø-dækkende brugerforum.

Det skal efter planen holde to møder om året, hvor alle modtagere af ældrepleje er velkommen til at være med.

"Når valget falder på et ø-dækkende brugerforum og ikke en model for brugerråd, skyldes det blandt andet, at der er erfaringer fra andre kommuner, som viser, at det kan være svært at få målgruppen til at stille op til egentlige valg. Der er en vis sandsynlighed for, at der jævnligt skal holdes supplerende valg, da der kan ventes stor udskiftning i et sådant brugeråd", fik socialudvalget at vide i denne uge.

– Det er en udmærket idé. Der er jo pårørenderåd og brugerråd på plejehjemmene, men sådan et uformelt råd for modtagerne af hjemmepleje er en god ide, siger Erik A. Larsen, formand for Bornholms Ældreråd.