Forening vil bevare unik skulpturpark – og hjælpe biodiversiteten
En ny forening skal bevare den skulpturpark, som billedhuggeren Ole Christensen etablerede i Olsker. Arkivfoto: Berit Hvassum

26. MAJ 2021 • 11:24NORD • AF HENRIK NIELSEN • GRATIS

Forening vil bevare unik skulpturpark – og hjælpe biodiversiteten

Opdateret onsdag den 26. maj klokken 14.18 med oplysning om, at arvingerne har overdraget en del af arealet til regionskommunen, ikke kunstmuseet.

KULTUR

En ny forening har set dagens lys. Den hedder Skulpturparken i Olsker og har til formål at bevare den unikke skulpturpark, som billedhuggeren Ole Christensen etablerede i landskabet omkring sit og hustruen Karins hjem på Stenløsevej.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Foreningen ønsker at inddrage lokalområdet og samarbejde om tilgængelighed og formidling af stedets historie og udvikling. Allerede til sommer forventer den at kunne holde et arrangement med naturen og kunstværkerne som omdrejningspunkt.

Ole Christensen placerede en væsentlig del af sit livsværk i områdets natur. Når skulpturerne kom hjem efter at have været udstillet ovre, fik de en plads blandt naturens øvrige vækster. I alt er der 60 værker rundt omkring på grunden i Olsker.

En række af skulpturerne ejes nu af Bornholms Kunstmuseum, mens resten stadig er i familiens eje. Omtrent to tønder land af grundens areal er af arvingerne overdraget til regionskommunen med en klausul om, at området skal vedligeholdes og holdes åbent for offentligheden.

Foreningen har i den sammenhæng indgået et samarbejde med regionskommunens afdeling Vej og Park. Der er iværksat både rydning og renovering af området med henblik på at modvirke skovens overtagelse og skyggekastning. Desuden er der påbegyndt en særlig indsats for at hjælpe biodiversiteten i området.

Foreningens bestyrelse har konstitueret sig med biolog Michael Stoltze som formand. Bestyrelsens øvrige medlemmer er Marie Inoue, Inge Lise Westman, Josva Kleist, Erik Lund Hansen, Lars Kærulf Møller og Per Christensen.


Michael Stoltze er formand for den nystiftede forening Skulpturparken i Olsker. Arkivfoto: Jacob Jepsen
Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.