Svend Gehrs startede karrieren på Bornholm - nu går han på pension

Svend Gehrs startede karrieren på Bornholm - nu går han på pension
Svend Gehrs er glad for sin tid på Bornholm, hvor han startede sin lange journalistkarriere. Arkivfoto
NOTITS | 15. OKT 2023 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
15. OKT 2023 • 15:30

Svend Gehrs’ jublende stemme blev lyden af dansk fodbolds internationale gennembrud, skriver fagbladet Journalisten i en artikel om den 83-årige sportsjournalist og kommentator, der går på pension.

I artiklen fortæller Svend Gehrs også om, hvordan den 60 år lange karriere startede på Bornholms Tidende. Efter gymnasiet og et år på Niels Brocks handelsskole, skulle den unge københavner aftjene sin værnepligt på Almegårds Kaserne.

Svend Gehrs’ store drøm var at blive journalist, og lige inden han skulle hjemsendes, blev han opmærksom på, at Tidende havde opslået en stilling som journalistelev.

– Ved siden af elevstillingen på Bornholms Tidende spillede han fodbold for det lokale hold i Rønne, og det gav ham de første muligheder for at skrive referater af holdets egne kampe på udebane i Jylland og København, fortæller Journalisten.

Det "lokale hold" var Rønne Idræts-Klub (RIK), hvor Svend Gehrs huserede i begyndelsen af 1960’erne som en målfarlig angriber. Det fremgår dog også af avisreferaterne fra dengang (og det var nok de artikler, han ikke selv skrev), at han nogle gange sinkede spillet med sine mange driblinger.

Svend Gehrs fik efter to år på Tidende et tilbud fra Ekstra Bladets sportsredaktion og fortæller, at det var med lidt dårlig samvittighed, at han valgte at stoppe som elev på Bornholm. Hans lange radio- og tv-karriere startede sidst i 1960’erne.

Svend Gehrs fortalte i en artikel i Bornholms Tidende i 2005 om årene på Bornholm, som han kaldte "mine bedste år".

I den forbindelse havde han også et ønske til Tidende: "Send mig et billede, hvor jeg scorer for RIK. Så vil jeg sende det til Preben Elkjær. Han tror ikke, man kan spille fodbold på Bornholm".

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT