Mie takkede af efter 'næsten 100 år'

Mie takkede af efter 'næsten 100 år'
Mie Sjøstrøm fik en hel kasse med gaver af butikken og kollegerne, da der blev holdt afskedsreception for hende. Foto: Borre & Severin Optik
NYHED | ABONNENT | 18. NOV 2022 • 10:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
18. NOV 2022 • 10:30

Borre & Severin Optik holdt afskedsreception for optikerassistent Mie Sjøstrøm.


"Mie Sjøstrøm takker af efter næsten 100 år som optikerassistent", skrev Borre & Severin Optik i en annonce i Bornholms Tidende, hvor der blev inviteret til afskedsreception i butikken i Snellemark Centret i Rønne.

Den invitation tog rigtig mange både nuværende og tidligere kunder, chefer og kolleger imod, og Mie Sjøstrøm fortæller her nogle dage derpå, at spisebordet derhjemme bugner af gaver – blomster, vin med videre.

– Det var meget overvældende, og jeg sender en stor tak til alle, der kom og besøgte mig, siger Mie Sjøstrøm.

Men hvordan er det så med de "næsten 100 år"?

Det er nok reelt cirka 30 år, når Mie Sjøstrøm frem til. Hun prøvede nemlig lidt andet, inden hun kom ind i optikerbranchen. Hun var otte år på Nordbornholms Røgeri i Allinge og har blandt andet også arbejdet på Ankers Bageri, som lå i Søndergade i Rønne.

12 års samarbejde

– Jeg startede i Langskov Optik i Rønne i 1990 og arbejdede der i 16 år. Senere var jeg hos Louis Nielsen, inden jeg i 2010 startede i Nyt Syn i Snellemark 41.

Det var også her, at Mie Sjøstrøm startede samarbejdet med Sophus Severin og Michael Borre Hansen. Sophus Severin var på det tidspunkt ejer af butikken, hvor Mie Sjøstrøm blev ansat som optikerassistent og Michael Borre Hansen kom ind som optikerelev samme år.

Nyt Syn flyttede til Store Torv i 2012 og blev i 2014 overtaget af Profil Optik-kæden, og samarbejdet fortsatte i 2018 i Borre & Severin Optik i Snellemark Centret.

– Jeg har fulgt de unge fyre, horrana som jeg kalder dem, Michael og Sophus, siden 2010. Jeg har været glad for, at de har villet have mig med, og jeg har været glad for kunderne. Det har været hyggeligt, siger Mie Sjøstrøm.

Mie Sjøstrøm holder ferie, indtil hun går på pension den 1. december.

– Jeg fylder meget snart 65. Jeg søgte tidlig pension, fordi jeg har bøvlet med ryggen i et par år, siger hun.

– Nu har jeg tid til en masse ting med børnebørnene, til vandreture og til at komme ud at rejse. Jeg fik faktisk et luksus mini cruise-gavekort til København-Oslo af butikken og kollegerne. Der bliver tid til en masse. Vi fylder bare i kalenderen, slutter Mie Sjøstrøm.