Hun stillede op for sine medlemmer

Hun stillede op for sine medlemmer
Gitte Giese var formand for FOA Bornholm i årene 1997-2011. Arkivfoto: Allan Rieck
MINDEORD | ABONNENT | 14. FEB 2024 • 14:43
Holger Larsen
Journalist
MINDEORD | ABONNENT
14. FEB 2024 • 14:43

Tidligere formand for FOA Bornholm, Gitte Giese, er død.

Gitte Giese, Melsted, tidligere formand for FOA Bornholm, er død. Hun blev 74 år.

Gitte Giese var født i København, men flyttede til Bornholm med sine forældre, da hun kun var et år. Hun voksede op som enebarn i Gudhjem i 1950’erne og 60’erne.

Hun flyttede hjemmefra, allerede da hun var 15-16 år, og kom "i huset" i København. Hun fik arbejde på en radiofabrik og i De Gamles By (et område med plejehjem og ældreboliger på Nørrebro). Hendes ungdomsår inkluderer også et år i Frankrig som frivillig i Abbé Pierres Klunsere, der skaffer midler til ulandsprojekter.

Gitte Giese vendte hjem til Bornholm, og efter et sommerjob på Bokulhus blev hun ansat som sygehjælper på Gudhjem Plejehjem. Her var hun i mange år, indtil hun blev nødt til at stoppe på grund af dårlig ryg.

Ordentlighed

Gitte Giese læste derfor videre på HH og tog en merkonomuddannelse, og hun blev ansat som faglig sekretær i den bornholmske afdeling af Forbundet for Offentligt Ansatte – FOA Bornholm.

Hun havde kun været i jobbet i et år, da hun blev valgt som afløser for Hanne Ager på formandsposten. Det var i 1997, og hun stod i spidsen for de cirka 2.000 FOA-medlemmer på Bornholm i 14 år, indtil hun gik på efterløn i 2011.

Det var i mange af årene med Jens Ove Knudsen som næstformand:

– Gitte stod for ordentlighed og redelighed. Alt skulle køre efter bogen, og det lå hende meget på sinde, at FOA skulle være økonomisk robust. Hun var meget privat og nok ikke en typisk fagforeningsleder, men hendes hjerte brændte for de svageste. Vi havde et fint, professionelt samarbejde i mange år, siger Jens Ove Knudsen.

Ankestyrelsen

Gitte Giese var i mange år beskikket medlem i Ankestyrelsen og var med til at afgøre klagesager.

– Hun gik meget op i at hjælpe de medlemmer, der havde været udsat for arbejdsskader, og hendes hverv i Ankestyrelsen betød meget for hende, siger Gitte Gieses mand, Iru Burgedahl.

Hun var i det hele taget aktiv i flere sammenhænge og var også domsmand ved Retten på Bornholm.

Hun fortsatte som efterlønner og pensionist med at være aktiv med udgangspunkt i Melsted, hvor hun og Iru Burgedahl har boet siden sidst i 1970’erne.

Tiden blev brugt på blandt andet spinning, linedance, bogklub, svømmehallen og lange ture.

– Hun var motor i mange forskellige påhit, siger Iru Burgedahl.

Samlede folk

Gitte Giese betegnes som et familiemenneske, der var optaget af andre og ikke stillede sig selv forrest. Hun var flittig til at besøge og passe børnebørnene i Kolding og Skælskør – ligesom børnebørnene kom til Melsted i sommerferien og fik nogle gode oplevelser hos bedsteforældrene.

Hun var god til at samle folk og havde en stor vilje til at få ting gennemført, fortæller familien.

Gitte Giese efterlader sig sin mand Iru, to børn – Janus og Sara – og fire børnebørn.

Bisættelsen finder sted tirsdag den 20. februar klokken 11 i Gudhjem Kirke.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT