– For det er den verden, jeg kender i forvejen, siger han.
Mikkel Bach Jensen skal i første omgang arbejde med den bornholmske kulturuge, som er en årligt tilbagevendende festival, der siden 2001 har budt på en ugelang strøm af sensommeraktiviteter, herunder billedkunst, musik, madkultur og litteratur.
– Den fylder i tid og økonomi nok til, at vi kan få det til at hænge sammen herhjemme, samtidig med at vi får den luft, som vi godt kunne bruge her de næste år, lyder det fra Mikkel Bach Jensen.
Rent formelt er han ansat af fødevareforeningen Gourmet Bornholm, der forpagter sig ind på Melstedgård med Skafferiet og Madkulturhuset. Det er altså Gourmet Bornholm, der nu skal på jagt efter en ny chef. Mikkel Bach Jensen kan dog afsløre, at organisationen i øjeblikket har en ny strategi i støbeformen, og at man først kan sige noget præcist om fremtidens bemanding, når den om få uger er endeligt på plads.
Det er under alle omstændigheder med en følelse af vemod, at Mikkel Bach Jensen nu tager afsked med en arbejdsplads og et projekt, som har stået hans hjerte særdeles nært i ti år.