Gourmet-chef stopper

Gourmet-chef stopper
Mikkel Bach Jensen stopper på Gaarden. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 21. FEB 2024 • 16:50
NYHED | ABONNENT
21. FEB 2024 • 16:50

Mikkel Bach Jensen fra Madkulturhuset i Melsted vil være selvstændig.

Mikkel Bach Jensen, 50, stopper efter ti år som daglig leder på Madkulturhuset i Melsted.

Det fortæller han over telefonen til Tidende.

– Jeg sagde op lige inden jul og har første kvartal med, og så starter jeg en lille virksomhed selv. Primært for at få mere tid til at være en lidt stor familie med to små og to lidt større børn, siger han.

Mikkel Bach Jensen ved endnu ikke, hvad hans kommende firma skal hedde, men han ved, at det bliver en lille konsulentvirksomhed, som kommer til at forholde sig til kultur, turisme og fødevarer.

– For det er den verden, jeg kender i forvejen, siger han.

Mikkel Bach Jensen skal i første omgang arbejde med den bornholmske kulturuge, som er en årligt tilbagevendende festival, der siden 2001 har budt på en ugelang strøm af sensommeraktiviteter, herunder billedkunst, musik, madkultur og litteratur.

– Den fylder i tid og økonomi nok til, at vi kan få det til at hænge sammen herhjemme, samtidig med at vi får den luft, som vi godt kunne bruge her de næste år, lyder det fra Mikkel Bach Jensen.

Rent formelt er han ansat af fødevareforeningen Gourmet Bornholm, der forpagter sig ind på Melstedgård med Skafferiet og Madkulturhuset. Det er altså Gourmet Bornholm, der nu skal på jagt efter en ny chef. Mikkel Bach Jensen kan dog afsløre, at organisationen i øjeblikket har en ny strategi i støbeformen, og at man først kan sige noget præcist om fremtidens bemanding, når den om få uger er endeligt på plads.

Det er under alle omstændigheder med en følelse af vemod, at Mikkel Bach Jensen nu tager afsked med en arbejdsplads og et projekt, som har stået hans hjerte særdeles nært i ti år.

– Men nu var timingen lige til, at det kan lade sig gøre, samtidig med at vi får luft til at være den store familie, vi er, siger han.

Mikkel Bach Jensen har sidste arbejdsdag den 31. marts.

Fødevarefortællingen

Foreningen Gourmet Bornholm og Bornholms Museum driver Gaarden sammen. Gaarden, der ejes af Bornholms Museum, er fællesbetegnelse for Madkulturhuset, Skafferiet og Melstedgaard. Gourmet Bornholm forpagter Madkulturhuset og Skafferiet, som er en kombination af spisested, salg af bornholmske specialiteter og museumsbutik. Gennem et velfungerende samarbejde mellem en fødevareparaplyforening og et museum gives en samlet fortælling om en historisk madkultur, som er samlet på Melstedgaard, mens nutidens og fremtidens fødevarefortælling formidles gennem aktiviteter i Madkulturhuset.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT