Erling Haagensen udgiver ny bog

Erling Haagensen udgiver ny bog
Erling Haagensen er snart aktuel med en ny bog. Arkivfoto: Allan Rieck
BOG | GUDHJEM | 20. OKT 2021 • 11:30
Holger Larsen
Journalist
BOG | GUDHJEM
20. OKT 2021 • 11:30

Forfatteren Erling Haagensen er mest kendt for sine danske og internationale bøger og tv-programmer om de bornholmske rundkirker og deres mulige forbindelse til tempelridderne.

Nu har han kastet sig over et andet bornholmsk emne med interesse langt ud over Bornholm. Hans nye bog 'Fortællinger fra Gudhjem', med undertitlen 'Og noget om H.P. Haagensen', udkommer 5. november, hvor den er med på årets Bogforum. Det oplyser Wadskær Forlag i en pressemeddelelse.

– Med udgangspunkt i Gudhjem repræsenterer bogen et stykke spændende kulturhistorie fra perioden slutningen af 1800-tallet til begyndelsen af 1900-tallet. Gennem en række dramatiske øjenvidneberetninger fortælles historier, der giver et følsomt indblik i det liv og den by, der var engang – hvilket for de fleste af byens omkring 600.000 årligt besøgende turister vil være både en overraskende og en tankevækkende kontrast til det, Gudhjem er i dag, skriver Andreas Wadskær om bogen.

Erling Haagensen, der den 20. oktober fylder 76 år, har blandt andet været journalist på Bornholms Tidende og Bornholmeren og stationschef på TV-Bornholm, inden han for alvor kastede sig over at skrive og lave film.

Bogen er andet bind i slægtsforskningsserien "Glemte Danskere". Første bind i serien er "Gå på rov i dit familietræ – Bliv familiens historiefortæller" skrevet af en anden bornholmer, Dorte Kofoed, der også skriver om slægtsforskning i Bornholms Tidende. 

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?