Dødsfald: Dion var en dedikeret tømrer

Dødsfald: Dion var en dedikeret tømrer
Dion Munch Sørensen. Privatfoto
| ABONNENT | 20. APR 2021 • 09:15
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
20. APR 2021 • 09:15

DØDSFALD

Dion Munch Sørensen er død, kun 31 år gammel, under tragiske omstændigheder i Norge.

Dion Munch Sørensen var fra Klemensker, hvor han gik i den lokale folkeskole. Han kom i lære som tømrer i Kelds Byggeforretning i Klemensker i 2007. Tømrerfaget var bare det helt rigtige for ham, og han blev en meget dygtig tømrer, fortæller storesøsteren Anne Munch Sørensen.

– Dion købte sit første hus som 22-årig. Det var et dødsbo i Klemensker, som han totalrenoverede. Dion ville gerne gøre tingene selv, selv om venner gerne stillede op for at hjælpe. Han var meget dedikeret til de ting, han gjorde. Meget perfektionistisk, meget selvkritisk og stillede store krav til sig selv.

– Dion sagde nogle gange, at han kunne tænke sig at flytte til Norge for at arbejde med "rigtigt træ" og på den måde, man gør deroppe. Da han var færdig med at bygge sit hus, tog han til Oslo for at lære mere om norsk byggeteknik. Det var meningen, at han bare skulle være der i tre måneder. Men han kom ikke hjem, for han elskede at være i Norge, som havde alt det, han drømte om inden for sit fag, siger Anne Munch Sørensen.

Stiftede familie

Dion Munch Sørensen flyttede permanent til Oslo i 2014, fik job i et tømrerfirma deroppe, og han solgte sit hus i Klemensker i 2016.

– Dion havde altid givet udtryk for, at han ønskede sig en familie, så det virkede helt naturligt for ham, at han stiftede familie sammen med Marte, som han mødte omkring 2015. De fik Sune, der lige er fyldt tre år, og Tilde på tre måneder. Det virkede som om, han havde fået opfyldt den drøm, han havde. Dion og Marte var et godt team. Han var stolt af sine børn og var en fantastisk, kærlig og sjov far, fortæller Anne Munch Sørensen.

– De flyttede til Trondheim for at være tættere på Martes fantastiske forældre og Martes bror. De købte et hus, og så gjorde Dion det samme som i Klemensker. Han fjernede alt indvendigt og byggede det op igen. Han renoverede et hus, hvor der var fuld kælder og stueetage, og så byggede han en ekstra etage på.

Maraton og triatlon

Dion fik sin base i Norge og lærte endda at stå på ski. Selv om han i de senere år ikke kom så ofte til Bornholm, var han stadig en del af en vennegruppe på øen.

Dion Munch Sørensen dyrkede i drenge- og ungdomsårene nogle af de tilbud, der var i Klemensker – hockey, spejder, bordtennis, skydning.

– De ting, Dion satte sig for, gennemførte han altid. Han begyndte at løbe og kom hjem og fortalte, at han ville løbe et maraton, og det trænede han op til og gennemførte det. Senere har han deltaget i blandt andet triatlon sammen med sin kæreste. Han var meget sporty og god til at udnytte sin fysiske udholdenhed, fortæller Anne Munch Sørensen.

Dion Munch Sørensen er begravet i Trondheim. Han efterlader sig kæreste og to børn, sine forældre og sin søster.