'Vogteren af det 7. segl' høster flotte anmeldelser

'Vogteren af det 7. segl' høster flotte anmeldelser
NOTITS | ABONNENT | 16. AUG 2022 • 18:27
NOTITS | ABONNENT
16. AUG 2022 • 18:27

Claus Stensgaard Jensens debutroman, den historiske 'Vogteren af det 7. segl', har fået en flot modtagelse, idet Bogmarkedet tildeler bogen karakteren 5 ud af 6.

Det oplyser forlagschef Brian Christensen fra Hakon Holm Publishing, som har udgivet bogen af den tidligere direktør i regionskommunen.

"En virkelig flot og professionel skrevet debutroman. Det er virkelig skønt at det er hele to kvinder, som er hovedpersoner. Margrethe og Maria er centrum for handlingen i historien. De er begge troværdigt beskrevet, og det samme er det stærke venskab, som vokser frem mellem dem, trods forskelligheder. Man kan fornemme hvor gennemarbejdet romanen er. Sproget er rigtig godt, og forfatterens greb med at blande de lidt mere "tørre" historiske facts med udpenslede kampscener, kærlighed og konspirationer i hobetal får læsningen til at flyve afsted", skriver Bogmarkedet.dk blandt andet.

Også anbefalingen til landets biblioteker – den såkaldte lektørudtalelse – har rosende ord til bogen:

"Velskrevet historisk roman, der bygger på forfatterens store research. Romanen er spændende læsning og giver et godt indblik i 1300-tallets Europa", hedder det sig blandt andet i lektørudtalelsen.

Kong Valdemar Atterdag begav sig ud på en mystisk rejse igennem 1300-tallets Europa. Rejsen er dokumenteret, men selve formålet med dette togt kendes ikke. Det forsøger den historiske roman at råde bod på, hvor jomfruerne Maria og Margrete gør kongen selskab på en hæsblæsende mission for pave Innocens VI. En mission efter kirkens relikvier og kirkens kamp for overlevelse.

Den udkom den 24. juni.

Bogmarkedet.dk er bogbranchens mødested på nettet. "Vi skriver om, hvad der rører sig i branchen, og vi inkluderer alle led, fra forfatter til læser, fra redaktør til biblioteket, fra boghandler til streaming og alt derind imellem", forklares det på hjemmesiden.