Togene på Remisen er en pæn form for protest

Togene på Remisen er en pæn form for protest
Planen var at forskønne området – og der er en grund til, at der ikke blev malet træskibe på portene. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 1. OKT 2022 • 05:30
NYHED | ABONNENT
1. OKT 2022 • 05:30

Rønne Street Sport har slået to fluer med et smæk. De vil sende et signal om, at der ikke er plads til træskibe på Remisen, og så vil de gerne have et pænt bagtæppe til skatebanen.

 

Har man været i nærheden af Remisen på Nørrekås i løbet af den seneste uge, så er de nye tog, der er flyttet ind på Remisen, nok sprunget i øjnene.

Hvor der tidligere var store plader for portene, er der nemlig nu malet store virkelighedstro lokomotiver i 3D på den gamle togremise, der danner bagtæppe for den midlertidige skatepark og det har ikke været helt billigt.

– Det har da kostet lidt, men det må jo godt være pænt, selvom det er en skatepark, så vi har hyret Thomas Damgaard, og så er der nogle frivillige, der har hjulpet, så det er faktisk blevet bedre, end jeg havde forventet, fortæller en begejstret Peter Lund Olsen.

Han ejer Knudsker El, som har sponsoreret malerierne, og så er han også formand for Rønne Street Sport, som holder til på skatebanen ved Remisen.

Og tanken om at male noget smukt på portene opstod faktisk allerede i sommer, hvor der var nogle problemer med rudeknuseri ved skatebanen.

– Vi fik det stoppet, men så valgte kommunen at skifte ruderne og i samme omgang sætte nogle træplader op foran alle huller i bygningen, og det var så grimt, fortæller Peter Lund Olsen ærgerligt. Han mener ikke, at ruderne er blevet knust af brugere på skatebanen.

– I hvert fald ikke nogen, der skatede på den, fortæller han.

Det er næsten nostalgiskt at se, at togene har indtaget Remisen igen. Foto: Jacob Jepsen

 

Ikke plads til træskibe

Efter noget tid var der blevet lavet graffiti på de store plader, og i det hele taget var man i Rønne Street Sport enige om, at det så grimt ud, og at man ville arbejde på at forskønne bygningen.

– Og så begyndte man jo pludselig at snakke om – efter man i flere år havde tænkt, at bygningen skulle bruges til ungdomsaktiviteter – at der så nu bliver stillet forslag om, at den skal huse de her træskibe.

– Så nu har vi egentlig også tænkt den som en kommentar om, at nu er togene flyttet ind, så der er ikke plads til træskibe, siger Peter Lund Olsen.

På den måde har klubben slået to fluer med et smæk – de har fået noget kønt at se på, som taler ind i bygningens historie, og de har sagt pænt nej tak til at vige pladen for træbådelauget.

– Hvis man ikke siger noget, så sker der jo heller ingenting, så vi har ligesom prøvet at lave et pænt statement, om at her bor vi, fortæller han.

Portene er malet af Thomas Damgaard, og de danner bagtæppe for skatebanen. Foto: Jacob Jepsen

 

Mere lys på banen

Det næste, klubben har på tapetet, er at få sat mere lys op over skateramperne, så der kan skates til langt ud på aftenen, også i efterårsmånederne. Lyset bliver sat op som et samarbejde mellem Knudsker El og Rønne Street Sport, og det skal sørge for, at alle kan føle sig trygge i området.

– Det bliver noget sensorstyret lys, som tænder, når der er nogen på banen. Men det er jo meget primitivt, så det bliver ikke som et fodboldstadion – bare så man kan se, hvem der er på banen, fortæller Peter Lund Olsen.

Det er et generelt ønske, der har været på skatebanen, som ved sin start i sommeren 2021 havde lidt mere lys. Men der er ikke mere tilbage – bare en enkelt lille sølvlampe, fortæller formanden. Der er ikke hjælp at hente hos kommunen, og derfor vælger klubben at tage sagen i egen hånd og selv sætte rammerne for efterårets aktiviteter.

Peter Lund Olsen er ikke  bekymret for energikrisen, da lyset kun kommer til at være tændt, når der er nogen, og gevinsten ved, at der ikke er nogen, der kan gemme sig i mørket, er vigtigere end udgiften til opsætning og drift.

– Det bliver selvfølgelig nyt energisparende LED-lys, bekræfter elinstallatøren fra Knudsker El.