Sol over Gudhjem: Her er årets kokke

Sol over Gudhjem: Her er årets kokke
Årets konkurrence laves i samarbejde med TV2 Bornholm og livetransmitteres på TV2’s kanaler. Sol over Gudhjem kan ligeledes ses på TV 2 Bornholms regionale kanal. Her er årets deltagere. Pressefoto
NOTITS | GUDHJEM
5. MAJ 2022 • 17:43
Jesper Gynther
Journalist

Kokkekonkurrencen er klar med navnene på de kokke, der skal dyste på havnen i Gudhjem.

Efter en ufrivillig pandemipause skal der igen dystes i kokkekunst fra øverste hylde, når Sol over Gudhjem den 25. juni slår dørene op til den 12. udgave af den prestigefyldte kokkekonkurrence.

Arrangørerne har netop offentliggjort, hvem der skal være dommere og deltagere, og her finder man flere prisvindere. Der er blandt andet en Bocuse d’Or-vinder, en Bocuse d’Or-dommer og adskillige Michelin-stjerner fra ind- og udland.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Deltagerne til Sol over Gudhjem 2022 er:

Andreas T. Møller

Andreas er forsvarende mester. Han vandt konkurrencen i 2021, da den uden publikum blev afholdt på Melstedgård. Til dagligt er han souschef på Restaurant Møntergade i København, og han var med sine 28 år feltets yngste, da han sidste år vandt over Mette Dahlgaard, Gabriel Hedlund og Mathias Sejer.

Nick Curtin

Nick er den amerikanske køkkenchef på den et-stjernede Amager-restaurant ”Alouette”. Et kæmpe talent, der blandt andet har arbejdet sammen med Mads Refslund på ACME i New York, inden han kom til Danmark og endte med at åbne Alouette.

Torsten Vildgaard

Torsten er et stærkt kort i årets konkurrence. Han har været både kreativ chef og manager på Noma, og derimellem drev han Restaurant Studio, der hurtigt fik en Michelin-stjerne. Og så var Torsten deltager i den allerførste konkurrence i Gudhjem i 2009.

David Fischer

Østerbros pastakonge, kendt for sin legendariske ”Cacio e pepe”, har været i køkkenet hos Hurtigkarl og på La Pergola i Rom, byens eneste trestjernede restaurant. Til daglig driver han pastaværtshuset ”Hos Fischer” på Østerbro med ægte italiensk stemning og billardbord i kælderen. En rutineret herre, der mestrer de fleste discipliner.

Dommerne til Sol over Gudhjem 2022 er:

Rasmus Munk – Alchemist
Nicolai Nørregaard – Kadeau
Dak Wichangoen – tidligere Kiin Kiin Kenneth Hansen – Svinkløv Badehotel


Dessertkonkurrencen byder velkommen til koryfæerne

I dessertteltet dystes der som noget nyt i år for første gang i par. Her er nogle af Skandinaviens helt store stjerner trukket i arbejdstøjet.

Deltagerne i Dessertkonkurrencen 2022 er:

Hold 1: Mikkel Maarbjerg og Daniel Kruse Hold 2: Bent Stiansen og Per Hallundbæk
Hold 3: Hans Beck Thomsen og Thomas Pasfall

Følgende dommere er udpeget til at bedømme deltagernes desserter:

Brian Mark Hansen, Per Thøstesen, Lisbeth Jacobsen og Morten Heiberg.

Dessertkonkurrencen skyder som altid smagsløjerne i gang på havnen i Gudhjem, og der vil som vanligt være smagsprøver på dele af desserterne til publikum.

– Der bliver med andre ord rigeligt at tage sig til på havnefronten i Gudhjem, hvor solen på magisk vis altid skinner ned på de dygtige kokke, det store madmarked og de 10.000 gæster, der normalt finder vej til landets største kokkekonkurrence, fortæller arrangør Mads Marschall.