Papirklipperen Sabbers liv skildres i ny bog

Papirklipperen Sabbers liv skildres i ny bog
Sabber boede store dele af sit liv på Bornholm, hvor han opnåede stor anerkendelse. Pressefoto
NOTITS | ABONNENT | 5. NOV 2022 • 14:02
NOTITS | ABONNENT
5. NOV 2022 • 14:02

Biografien og kunstbogen om papirklipperen Jens Jacob Sabber Jensen, bedre kendt som bare Sabber, er på trapperne.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra bogens forfatter, Brian Christensen, der tidligere har arbejdet hos DR Bornholm og TV2 Bornholm.

Sabber tilbragte store dele af sin tilværelse på Bornholm, hvor han særligt i 1980'erne og 1990'erne var kendt af mange bornholmere. Han blev ofte sammenlignet med H.C. Andersen, men oplevede ikke helt den samme anerkendelse.

– Med saksen frembragte Sabber de mest fantasifulde og finurlige papirklip af mennesker, dyr og underjordiske trolde. Andre klip var nærmest Storm P.-agtige. Ofte sad han samtidig og fortalte historier, og når fortællingen nærmede sig sin slutning, begyndte han at folde papirklippet ud – og frem dukkede det fortalte eventyr som et papirklip, lyder det i pressemeddelelsen.

Bogen, som udgives af Hakon Holm Publishing i Rønne, skildrer papirkunstnerens liv og karriere, der nåede at udstille kunstværker i adskillige lande og nåede sit højdepunkt, da han blev udstillet i Rom side om side med H.C. Andersen.

Jens Jacob Sabber Jensen døde i 2005, 67 år og har siden inspireret andre papirklippere i deres arbejde. Bogen, der har titlen "Sabber - en originial papirklipper", udkommer den 17. november, hvor der holdes bogreception på Svanekegaarden. Her vil der også være en udstilling med Sabbers værker.