Lokale kræfter lancerer nyt naturmagasin

Lokale kræfter lancerer nyt naturmagasin
Morten Top er chefredaktør på det nye Magasinet Naturen, der er en videreudvikling af tidsskriftet Natur på Bornholm. Pressefoto
NYHED | 30. JAN 2024 • 19:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
30. JAN 2024 • 19:00

Hakon Holm Publishing og Morten Top går sammen om landsdækkende magasin om Danmarks vilde natur.

Både chefredaktøren og forlaget er bornholmsk, når det landsdækkende Magasinet Naturen om den vilde danske natur ser dagens lys. Magasinet udkommer to gange om året, og premierenummeret kommer på gaden i første halvår i år.

Hovedkraften bag det nye magasin er Morten Top. Målsætningen er, at Magasinet Naturen bliver et vigtigt redskab i den danske naturformidling, øger danskernes viden og bevidsthed om den danske natur samt styrker arbejdet for naturbevarelse.

– Der er otte lokalredaktører, der kommer med spændende stof fra deres områder, plus et stort antal artikler om alt fra den danske natur. Man vil kunne holde sig nogenlunde opdateret på de mange nye arter, der er fundet i Danmark inden for det sidste halve år. Der kommer også statusartikler om sjældne arter i Danmark og om genopretning af vores trængte natur, siger Morten Top i en pressemeddelelse.

Lokalredaktørerne er fordelt over hele landet, men magasinet har base i Rønne. Det er Hakon Holm Publishing ApS, der udgiver Magasinet Naturen, der ifølge direktør og forlagschef Klavs Holm fylder et hul i markedet for naturformidling.

– Med den konstante udvikling i naturen, hvor dyrearter forsvinder, og nye træder frem, stiger interessen for at forstå de komplekse forandringer. Ikke mindst blandt de unge, siger han i pressemeddelelsen.

Målgruppen er både naturinteresserede borgere og specialister, der vil vide mere om udviklingen i den vilde danske natur.

Hakon Holm Publishing i Rønne står bag Magasinet Bornholm, der skal udkomme to gange om året. Illustration: Hakon Holm Publishing

Penge fra private

Magasinet Naturen er en videreudvikling af tidsskriftet Natur på Bornholm, som Morten Top tidligere har udgivet. Forud for lanceringen har magasinet indsamlet midler gennem en crowdfunding-kampagne, hvor flere end 50 personer har støttet projektet på få dage.

Som udgiver håber Klavs Holm, at magasinet kan øge danskernes – og ikke mindst bornholmernes – interesse for og bevidsthed om Danmarks vilde natur, så de får lyst til at udforske den.