Kristi himmelfartsferien beriges med skønsang

Kristi himmelfartsferien beriges med skønsang
Der er tilsyneladende ikke nogen krav om størrelse på et kor til Korfestival Bornholm
NOTITS | 12. APR 2024 • 17:00
NOTITS
12. APR 2024 • 17:00

Korfestival Bornholm fylder 15 år. Det fejres med liflige toner fra nær og fjern.

De fleste kommer syngende langvejs fra, de 420 deltagere til Korfestival Bornholm. Helt præcist fra Sverige, Norge, Færøerne og Åland, samt ikke mindst Danmark.

Det er 15. år i træk, at Kristi himmelfartsdag samt efterfølgende fredag og lørdag står i sangstemmernes tegn. Der bliver Korfestvial Bornholm nemlig afholdt. Festivalen åbner 9. maj i Gudhjem, hvor byen skifter ham og bliver til et mangestemmigt univers for en kort stund.

Gudhjem Kirke og hele havnefronten bliver indhyllet i smukke toner i flere varianter af klassisk- og rytmisk musik. Koret vandrer ganske enkelt byens gader tynde. Og synger. Og synger.

Sprøde toner og chips fra Åland

Fredag den 10. er der formiddagskoncert på Kildebakken i Tejn, i Klemens Kirke samt i Domen i Allinge. Og om eftermiddagen skal Hammershus synges til live.

Lørdag den 11. maj bliver Skt. Nicolai Kirke i Rønne indtaget til finalekoncerten.

Med lidt held medbringer ålændingene nogle af deres lokale produkter til eventuel aftenfestivitas. Alle Taffel Chips produceres nemlig på én af øerne. Hvad der produceres på de resterende 6.756 øer, har Tidende desværre ikke haft ressourcer til at undersøge.

Der er flere informationer om arrangementet på www.korfestival-bornholm.dk