I disse tider er det ret aktuelt at spare, hvor man kan, så det er med at få brugt resterne fra køleskabet. Derfor er tilbehøret til denne uges ret selleripuré lavet af et kvart, lidt træt selleri.
Udover at give smag har havtorn også nogle af de andre egenskaber som citronen. Havtorn er nemlig så sur, at den kan “tilberede” fisk på samme måde som man citrusmarinerer eksempelvis laks.
Jeg har valgt at lave en tatar af kammuslinger – ja, det er ikke særlig bornholmsk, men jeg elsker dem, og jeg har brugt torsk i en af de tidligere opskrifter.
Tataren skal være lidt spicy, så der er godt med ingefær, chili og hvidløg i den og for, at den skal være lidt spændende, så bliver den trillet til kugler og stegt sprød. Det er en ret lækker oplevelse at sætte tænderne i en sprød, varm kugle og så blive overrasket af den kølige, syrlige og stærke kammuslingetatar. Den fløjlsbløde selleripuré binder det hele sammen til en ret lækker oplevelse.