Duo kendt fra tv står på pinde for de siddende

Duo kendt fra tv står på pinde for de siddende
Parret med deres stol, Fluid. Privat foto
NYHED | 30. MAR 2023 • 15:30
NYHED
30. MAR 2023 • 15:30

Mette Bentzen og Lasse Kristensen fra Egeværk, som er kendt fra tv og har sommerhus på Bornholm, afslører nyt værk på Grønbechs Gård i Hasle.

Lørdag den 1. april åbner sæsonen på Bornholms Center for Kunsthåndværk i Hasle, Grønbechs Gård, med en gæsteudstilling af Egeværk, kendt fra tv-serien på DR "Danmarks Næste Klassiker".

Det oplyser en pressemeddelelse, som fortsætter:

Designduoen, som sidste år blev landsdækkende kendt i "Danmarks Næste Klassiker", kommer med noget nyt. Hvad det er, ved vi ikke endnu – men det er stort og rundt, og det bliver afsløret ved åbningen af Bornholms Center for Kunsthåndværk klokken 16 lørdag.

– Vi har tilbragt meget tid på Bornholm på det seneste, da vi har et sommerhus her. Naturen på Bornholm åbner noget op for os i designprocessen. Vi har et ønske om at få vores publikum til at genforelske sig i naturen. Og inspirationen til det kommer helt naturligt på Bornholm. Så det føltes rigtigt at præsentere det, vi har arbejdet på, først her, siger Lasse Kristensen fra Egeværk.

Det nye værk, som senere skal rejse til London, New York og Los Angeles, er en del af den største udstilling, duoen hidtil har lavet. Den omfatter blandt andet Fluid-stolen, det design, der tiltrak sig måske mest opmærksomhed, da de danske designere konkurrerede i "Danmarks Næste Klassiker".

– At skubbe grænserne for møbelfremstilling er den drivende vision bag Egeværk. Vi er uddannet i danske moderne møbler og er stolte af den arv. Når det er sagt, er det vores mål at udfordre status quo i vores håndværk. Hvordan kan vi gøre umulige konstruktioner mulige?, siger Mette Bentzen fra Egeværk.

Seks udstillinger

Ud over Egeværk-udstillingen præsenterer Bornholms Center for Kunsthåndværk yderligere seks nye udstillinger – lige fra en klassisk lampe fra 1973, designet af Holger Strøm, til det nyeste fra de studerende på Det Kongelige Akademi.

Hjertet i huset er som sædvanlig ACAB-udstillingen, der giver et overblik over den seneste udvikling inden for øens håndværk.

ACAB står for Arts & Crafts Association Bornholm.

– Jeg synes, at øens kunsthåndværkere igen i år har overgået sig selv, siger Lene Havtorn Larsen i pressemeddelelsen.

– Jeg glæder mig til at se, hvad alle de tilbagevendende gæster synes, og jeg ser frem til at møde alle, der i år begynder deres tur rundt i Bornholms blomstrende kunsthåndværk. Det er sådan en spændende eventyrånd, der går gennem udstillingerne i år.

Alle interesserede er velkomne til at deltage i åbningen lørdag den 1. april klokken 16 for at møde kunstnerne og høre deres tanker over et glas vin og akkompagneret af en musikalsk overraskelse.