Direktøren stopper: Det har været hæsblæsende og frem for alt en ære

Direktøren stopper: Det har været hæsblæsende og frem for alt en ære
Det har været en svær og vemodig beslutning, fortæller Camilla Laudrup, der har sidste dag som direktør for Foreningen Folkemødet den 31. oktober. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | 15. SEP 2022 • 10:23
NYHED
15. SEP 2022 • 10:23

Camilla Laudrup, der har været direktør for Foreningen Folkemødet siden 2020, har valgt at stoppe.

Efter godt to år på posten har Camilla Laudrup valgt at stoppe som direktør for Foreningen Folkemødet.

– Det har været en svær beslutning, og jeg er også vemodig. Men når jeg har gjort mit eget regnskab op, så er det tid til at give stafetten videre, efter at jeg har knoklet alt, hvad jeg kunne for at genrejse Folkemødet under corona.

Camilla Laudrup blev ansat som direktør i august 2020 - et år, hvor Folkemødet grundet corona helt blev aflyst. Hendes første folkemøde som direktør var i 2021, som blev en noget corona-tilpasset version med begrænset antal fysiske gæster og livesending fra debatter. Årets folkemøde har derfor været Camilla Laudrups eneste folkemøde i fuld form. 

– Da vi endelig kom tilbage i år med et folkemøde i fuld form, hvor det vrimlede med beslutningstagere og borgere, var et vigtigt personligt mål nået for mig. At kunne navigere Folkemødet gennem en alvorlig coronakrise, der udfordrede hele Folkemødets overlevelse.

Kan man tolke det sådan, at du har opnået det, du skulle?

– Folkemødet lever videre, og man kan altid blive ved med at videreudvikle Folkemødet. Jeg er stolt af, at det er et folkemøde i absolut topform, jeg leverer videre.  

Men hvis Folkemødet står så stærkt, og du kun har været direktør i en relativt kort periode, hvorfor så stoppe?

– Jeg må også bare sige, at det er en stor og vildt svær personlig beslutning, hvor flere faktorer gør sig gældende. Både det, at jeg har opnået mit personlige mål om at skulle genrejse Folkemødet efter en corona-krise, der udfordrede Folkemødets overlevelse, og levere et fuldt folkemøde og være stolt af det. Og samtidig den del, der handler om, at det at have en base på Bornholm og en familie, der bor i København, det kræver mange rejsedage, siger hun med henvisning til sin mand og to børn.

– Kombinationen af de to ting er nogle af de elementer, der har haft betydning for den her svære beslutning. Og så er jeg stolt af at kunne levere en folkemøde-stafet videre i topform.

Fantastisk og vild tid

Når hun ser tilbage på de godt to år, hun har besiddet direktørposten, så er det særligt stoltheden over Folkemødet, hun husker bedst.

– Noget af det, jeg husker allerbedst, er nok oplevelserne og det engagement og stolthed, der er over Folkemødet her på Bornholm. Både blandt erhvervslivet, private borgere, organisationer og politikere. At man er opmærksom på, hvilken perle der i uge 24 bliver skabt i Allinge. Det er vigtigt at kæmpe for. 

Hun fremhæver også arbejdet med Camp Ung Agenda som noget, hun er stolt af. Et initiativ, der for første gang i år blev ført ud i livet, hvor Folkemødet i samarbejde med Tuborgfondet og Wonderfestiwall har arbejdet for at tiltrække flere unge mennesker til Folkemødet.

Overordnet set beskriver hun sin tid som direktør med ord som 'fantastisk' og 'vild'.

– Det har været hæsblæsende og frem for alt en ære at stå i spidsen for noget så vigtigt som Folkemødet. Derfor må jeg også understrege, at det har været en svær beslutning for mig.

Hvad Camilla Laudrup nu skal beskæftige sig med, ved hun ikke selv.

– Nu skal jeg finde ud af, hvor jeg skal lægge mine professionelle kræfter og min energi fremover. Nu må vi se, hvad det bringer med sig.

Formand: Hun har løftet kvaliteten

Formand for Foreningen Folkemødet, Vibe Klarup, beklager ifølge en pressemeddelelse Camilla Laudrups beslutning.

– Camilla Laudrup har først og fremmest haft hånden sikkert på roret og navigeret Folkemødet igennem en udfordrende tid. Vi har i bestyrelsen været meget glade for samarbejdet, som blandt andet har sikret, at vi holdt et brag af et Folkemøde i år med et meget flot program og et markant antal unge blandt deltagerne. Samtidig har Camilla styrket organisationen, løftet kvaliteten af produktionen bag Folkemødet og sikret en professionalisering af foreningens arbejde, siger Vibe Klarup.

Jobbet som direktør i Foreningen Folkemødet forventes at blive slået op senere på måneden, oplyser foreningen.

Det bliver rekrutteringsbureauet Genitor, der vil stå for processen med ansættelsen af en ny direktør.

Der holdes afskedsreception for Camilla Laudrup i Folkemødehuset i Allinge, fredag den 4. november kl. 14-17.

Folkemødet 2023 afholdes den 15.-18. juni i Allinge på Bornholm.