Bornholmsk Amatørscene svømmer i fondsdonationer

Bornholmsk Amatørscene svømmer i fondsdonationer
Bornholmsk Amatørscene har netop haft repremiere på den bornholmske komedie "Fortuna – Lokkans Godinja". Her ses Bodil Lundqvist som Magda. Foto: Torben Østergaard Møller
NOTITS | 17. NOV 2022 • 05:31
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
17. NOV 2022 • 05:31

Donationerne går til at dække udgifterne til nye kostumer, som bruges til forestillingen ”FORTUNA – Lokkans Godinja”, som opføres i øjeblikket på Rønne Theater.

Brdr. E., S & A. Larsens Legat har bevilget en legatportion på 15.000 kroner til de helt nye kostumer, som Bornholmsk Amatørscenes har fået kreeret til forestillingen ”FORTUNA – Lokkans Godinja”, og som i disse dage opføres på Rønne Theater.

Foreningen har i forvejen fået 20.000 kroner fra Sparekassen Bornholms Fond, 25.000 kroner fra Bornholms Brand og 3.000 kroner fra DAT's Støttepulje.

Bornholmsk Amatørscene har altid tidligere anvendt rigtig gamle ”kostumer” i form af brugt tøj fra donorer/private personer gennem mere end 50 år. Det vil sige brugt tøj, som nu er temmelig slidt, og som ikke kan repareres eller sys om mere, tøj som måske er 75-90 år gamle. Donationerne har gjort det muligt at få fremstillet helt nye kostumer.

I forestillingen, der udspilles omkring år 1898, spiller skuespillerne i så historisk korrekte og troværdige kostumer, som overhovedet muligt, og det har taget megen tid og brug af dygtige kræfter. Det er da også den meget dygtige og professionelle teaterskrædder Pernille Vestergaard, som er udlært fra det Kgl. Teater og Dansk Scenekunstskole, og som har sit eget firma Gevandt i Sjøgaarinj i Rønne, som har syet kostumerne.

– Det har taget lang tid at lave disse kostumer, derfor kom prisen for de helt nye kostumer til at beløbe sig til 97.000 kroner, fortæller formand Bodil Lundqvist, som derfor takker mange gange for donationerne.

”Fortuna – Lokkans Godinja”, som er skrevet af Morten Poulsen, opføres fortsat på scenen på Rønne Theater. Sidste forestilling er den 25. november.