27.000 besøgte Bornholms Madkulturhus

NOTITS | 28. MAR 2022 • 19:00
Niels Ebdrup
Journalist
NOTITS
28. MAR 2022 • 19:00

Foreningen Gourmet Bornholm kunne på torsdagens generalforsamling på Møbelfabrikken i Nexø se tilbage på et tilfredsstillende år. Gourmet Bornholm driver Bornholms Madkulturhus, gaarden, i Melsted, som havde næsten 27.000 gæster i 2021. Det er tæt på normalen, skønt huset på grund af corona ikke havde besøg af grupper i foråret.

– I Madkulturhuset var især sensommeren og efteråret præget af mange og store grupper, sagde formand for Gourmet Bornholm, Maria Barslund, i sin beretning.

Dertil havde Skafferiet, som er Gourmet Bornholms salgssted på gaarden, omsætningsrekord, og Æblets Dag blev en vaskeægte publikumsbasker med godt 2.500 besøgende.

Foreningen har desuden optaget flere nye medlemmer.

– Velkommen til de nye medlemmer, der er blevet medlem i 2021. Vi er nu i alt 75 medlemmer af foreningen. Desværre har Hotel GSH valgt at melde sig ud, da de vil koncentrere sig om erhvervsturisme. Til gengæld har vi fået selskab af Melsted Badehotel som nyt medlem, og der er flere på vej, sagde Maria Barslund.

På generalforsamlingen var Maria Haugaard Barslund (Svaneke Bryghus) og Mads Meisner (Høstet) på valg, og blev begge genvalgt. Jonas Bohn (Bornholms Ismejeri) blev ligeledes genvalgt som suppleant.

Bestyrelsen udgør således Maria Haugaard Barslund (Svaneke Bryghus), Mads Meisner (Havtorn Bornholm), Christian Heide (Kalas Kalas), Jess Hoffmeyer Nielsen (Borngros) samt Søren Jensen (Hasle Røgeri). Med i bestyrelsen sidder også Hans Hansen (Bornholms Oliemølle), som er udpeget som observatør for Bornholms Landbrug & Fødevarer.

Gourmet Bornholm består af 75 medlemmer – primært fødevareproducenter og spisesteder – og præsenterede et overskud på 62.324 kr. i 2021, hvilket foreningen betegner som "pænt".