Indbrudstyv dømt: Stjal for 120.000 kroner og opsøgte vidne

NYHED | 15. SEP 2023 • 16:30
NYHED
15. SEP 2023 • 16:30

En 31-årig mand fra Rønne blev torsdag eftermiddag kendt skyldig i vidnetrusler, besiddelse af euforiserende stoffer og adskillige tilfælde af tyveri.

Spiritus, kød, cykler, computere, fjernsyn og værktøj - det er bare nogle af de ting som en 31-årig mand fra Rønne har stjålet fra virksomheder såvel som private adresser mellem den 22. december sidste år og den 17. maj i år. Tyvekosterne løber op i en værdi af ikke mindre end 120.000 kroner.

Det fremgår af anklageskriftet som Tidende har fået aktindsigt i, at der blandt andet var stjålet spiritus og træbriketter fra Dagli'Brugsen i Pedersker, værktøj i Jem og Fix, 70 kilo kødvarer fra Skot-Inn i Rønne, to cykler i Fri Bikeshop i Rønne og to kasser limonade og en kaffemaskine i Barnets Blå Hus i Rønne.

Den dømte havde desuden stjålet elcykler og opladere, ligesom han havde brudt låse op og taget cykler i brug, som ikke var hans egne.

Dømt for vold

Ad flere omgange var den 31-årige desuden brudt ind hos Service Centret Bornholm og stjålet computere og fjernsyn i samarbejde med en anden.

I januar anmeldte et vidne indbrudstyven, og den 31-årige mand fra Rønne stod tiltalt for at have fremført adskillige trusler om vold i forbindelse med at den 29-årige mand afgav forklaring.

Her skulle den nu dømte have udtalt at, "hvis du ikke kommer ud nu, så bliver det værst for dig selv, så sender jeg et hold efter dig" og lignende ting.

Det fandt Retten på Bornholm dog ikke påvist, og derfor blev den 31-årige frifundet for det forhold.

De fandt det imidlertid bevist, at han under hændelsesforløbet havde sparket ud efter den 29-årige, som var på vej ind i sin lejlighed. Derfor blev han dømt for vold.

Anklagede blev desuden dømt for hærværk, da han ved samme lejlighed ødelagde et relæ og dermed afbrød strømmen til lejligheden, ligesom han slog mod døren med en ukendt genstand, som efterlod mærker i døren.

Han blev desuden dømt for besiddelse af hash, da han tilbage i februar var i besiddelse af 0,9 gram hash til eget forbrug i Rønne Arrest.

Den 31-årige mand brugte hele onsdag og hele torsdag i retshuset i Rønne, og han blev torsdag eftermiddag idømt en samlet straf på seks måneders ubetinget fængsel.

Han modtog dommen.