Det kunne være endt galt: Pilot generet af laserlys fra strand

NYHED | NYLARS | 5. AUG 2022 • 09:58
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | NYLARS
5. AUG 2022 • 09:58

En pilot blev ramt af blåt laserlys i ansigtet. Politiet ser med alvor på sagen og hører gerne fra folk, som har set eller ved noget.


Der skete heldigvis ikke noget voldsomt, men potentielt kunne det være endt galt. Sådan opsummerer Bornholms Politi den situation, som opstod, da et rutefly torsdag aften ankom til Bornholms Lufthavn.

Klokken 21.47 modtog politiet en anmeldelse fra Bornholms Lufthavn. Ruteflyet havde oplyst, at to personer på stranden nordvest for Nylars havde lyst med noget blåt laserlys mod flyet, og en af de to piloter i cockpittet fortalte, at han var blevet ramt i ansigtet af laserlyset.

Ifølge døgnrapporten kunne piloten se, at der nede på stranden, tæt på vandkanten, cirka 150 meter nordvest for indhegningen til lufthavnen var to laserlysstråler, der sigtede mod flyet. Han kunne også se, at laserlysene flakkede rundt på en sådan måde, at det lignede, at nogen bevidst forsøgte at sigte mod flyet.

Politiet hører gerne fra vidner

Politiet sendte en patrulje til standen, men hverken der eller i området omkring stranden var der nogen at finde, fremgår det af døgnrapporten.

– Der er ledt efter de to personer, som angiveligt skulle være nede på stranden, og dem har vi ikke kunnet finde. Det afhænger lidt af at kunne få fat på dem, siger Bornholms Politis kommunikationsmedarbejder Karoline Geertsen Keller til Tidende.

Hvis nogen har set noget eller ved noget, så hører politiet meget gerne om det, pointerer hun.

– Nu skete der heldigvis ikke noget voldsomt, men det kunne potentielt have endt galt. De kunne være blevet blændet rigtig voldsomt, siger Karoline Geertsen Keller.