Bornholmsk mand fængslet for stalking

NYHED | 14. SEP 2022 • 14:47
NYHED
14. SEP 2022 • 14:47

En bornholmsk mand blev onsdag kendt skyldig i at have stalket sin ekskæreste i flere måneder.

En 52-årig mand er onsdag blevet idømt 60 dages ubetinget fængsel for stalking efter straffelovens paragraf 242.

Retten på Bornholm fandt desuden manden skyldig i tyveri, hærværk samt overtrædelse af våbenloven. Manden modtog dommen.

Det oplyser Bornholms Politi.

– Jeg er først og fremmest tilfreds med rettens dom på 60 dages ubetinget fængsel. Derudover ser anklagemyndigheden dommen som et udtryk for, at retten er enig i, at man allerede i førstegangstilfælde af stalking skal straffes hårdere, end det har været tilfældet før den selvstændige kriminalisering af stalking, siger anklagerfuldmægtig ved Bornholms Politi, Mads Berggren Larsen.

Ringede 56 gange

Sagen drejer sig om en 52-årig mand fra Bornholm, der i en periode på flere måneder systematisk og vedvarende har kontaktet, forfulgt og på anden vis chikaneret sin ekskæreste.

I den forbindelse har manden blandt andet stjålet ekskærestens pas fra hendes adresse samt i et tilfælde begået hærværk, hvor han med en slangebøsse har knust ruderne i et drivhus.

Manden fik den 25. juli tilhold mod at opsøge ekskæresten, hvilket han overtrådte mindre end en halv time efter, at tilholdet blev forkyndt for ham. Gennem Messenger tog den 52-årige kontakt til ekskæresten ved at ringe 56 gange og skrive flere chikanerende beskeder.

Han blev anholdt den 27. juli, og den 28. juli blev han efter et to timer langt grundlovsforhør varetægtsfængslet i to uger. Varetægtsfængslingen blev senere forlænget med yderligere to uger.

Paragraffen om stalking trådte i kraft 1. januar i år, og den tilskriver, at "den, der på en måde, som er egnet til at krænke en anden persons fred, systematisk og vedvarende kontakter, forfølger eller på anden måde chikanerer den pågældende, straffes for stalking med bøde eller fængsel indtil 3 år."