USA har ingen planer om deltagelse i israelsk modoffensiv

14. APR 2024 • 19:51UDLAND

Joe Biden har ifølge embedsmand sagt til Netanyahu, at USA ikke vil tage del i eventuel modoffensiv mod Iran.

USA har ingen planer om at deltage, hvis Israel igangsætter en modoffensiv mod Iran.

Det har præsident Joe Biden sagt til Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, siger en embedsmand fra Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Lørdag aften igangsatte Iran et angreb mod Israel, hvor hundredvis af droner og missiler var involveret.

Det skete, efter at et iransk konsulat i Syrien blev ramt af et luftangreb 1. april, hvor flere blev dræbt.

Iran har beskyldt Israel for at stå bag angrebet, mens Israel hverken har be- eller afkræftet, at landet har noget med det at gøre.

Biden har efter det iranske angreb lovet "stensikker" støtte til Israel.

- Jeg har lige mødtes med mine sikkerhedsrådgivere for at få en opdatering på Irans angreb mod Israel. Vores forpligtelse over for Israels sikkerhed mod trusler fra Iran og dets allierede er stensikker, skrev præsidenten på det sociale medie X natten til søndag.

Søndag har talsmanden for USA's nationale sikkerhedsråd, John Kirby, sagt til ABC News, at USA ikke ønsker "eskalerede spændinger" i området eller "en krig med Iran".

Søndag aften citerer Reuters og AFP en amerikansk embedskilde for at sige, at Israel har gjort det klart over for USA, at landet ikke er ude efter en betydelig eskalering af konflikten med Iran.

Israels militær meldte søndag morgen dansk tid ud, at Iran havde affyret over 300 droner og missiler. Ifølge militæret blev 99 procent af disse afværget.

Tidligere søndag sagde den israelske udenrigsminister, Israel Katz, at Israel overvejer nøje, hvad der nu skal ske.

Han sagde, at spørgsmålet om et modsvar skal diskuteres i passende rammer under Netanyahus ledelse. Katz regner med, at "passende" og "korrekte" beslutninger vil blive truffet, skrev dpa.

Imens har udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) udtrykt håb om, at "man i Israel tænker sig godt og grundigt om, inden man tager stilling til, hvordan man håndterer, hvad der er sket i nat".

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

27. MAJ 2024 • 13:40UDLAND
BLÅ BOG: De Radikales Sigrid Friis

SENESTE RITZAU