USA' forsvarsminister Lloyd Austin er akut indlagt

12. FEB 2024 • 01:32UDLAND

Forsvarsminister Lloyd Austin, der igen søndag blev indlagt, har tidligere undskyldt for at skjule sygdom.

Den amerikanske forsvarsminister, Lloyd Austin, blev søndag indlagt på et hospital i Washington D.C. for at blive behandlet for "symptomer på tiltagende blæreproblemer".

Det oplyser en talsmand for USA's militær.

Viceforsvarsminister Kathleen Hicks kommer til at passe Austins opgaver, mens han er indlagt, oplyser Pentagons pressesekretær, general Pat Ryder, i en skriftlige erklæring.

Tidligere lød det ellers, at Austin ville passe sine opgaver fra hospitalssengen.

Austin har tidligere givet præsident Joe Biden en undskyldning for ikke at have informeret om sine tidligere hospitalsindlæggelser.

- Jeg håndterede det ikke korrekt, sagde Austin på et pressemøde først i februar.

Det blev her oplyst, at Austin blev indlagt med en alvorlig urinvejsinfektion 1. januar. Men i flere dage kendte offentligheden og hans nærmeste kolleger ikke til indlæggelsen.

Først 4. januar fik Biden og andre højtstående personer i Det Hvide Hus at vide, at den amerikanske forsvarsminister var indlagt.

Infektionen opstod, efter at Lloyd Austin inden jul blev behandlet for prostatakræft. Han informerede heller ikke umiddelbart præsidenten om selve kræftdiagnosen.

Diagnosen rystede ham, men han burde have underrettet Biden om den, erkendte Austin på pressemødet i februar.

Austin var indlagt i to uger, før han i midten af januar blev udskrevet fra militærhospitalet Walter Reed uden for Washington D.C.

Som forsvarsminister står Austin umiddelbart efter præsident Biden i toppen af det amerikanske militærs kommandovej.

Austin skal efter planen rejse til Bruxelles onsdag for at deltage i et møde om Ukraine. Det er uklart, om han bliver udskrevet til den tid.

29. februar skal Austin vidne for Kongressen om sine hospitalsindlæggelser.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU