Ukrainsk bystyre skriver under på venskabsbyaftale med Aalborg

27. MAJ 2023 • 02:37UDLAND

Borgmesteren for Mykolajiv har sat sin underskrift på, at hans by skal være officiel venskabsby med Aalborg.

Borgmesteren for den ukrainske by Mykolajiv, Oleksandra Sjenkevytja, har fredag underskrevet en aftale om, at byen skal være venskabsby med Aalborg.

Det skriver borgmesterens kontor på beskedtjenesten Telegram.

- Jeg er sikker på, at vi efter vores sejr (i krigen mod Rusland, red.) sammen med Aalborg vil kunne gennemføre mange fælles projekter og etablere stærke venskabelige bånd mellem vores uddannelsesinstitutioner og ungdomshuse, skriver Oleksandra Sjenkevytja.

Aftalen om, at de to byer skal være venskabsbyer, er kommet i stand, efter at den ukrainske ambassadør i Danmark, Mykhajlo Vydojnyk, henvendte sig til Aalborg Kommune og borgmester Thomas Kastrup-Larsen på vegne af Mykolajivs borgmester.

Det fremgår af et referat fra et møde i Aalborgs byråd 15. maj.

- Som led i genopbygningen af landet, er der i Ukraine ønske om en fremtidig større grad af decentralisering, herunder at lade sig inspirere på en lang række områder af det kommunale selvstyre i Danmark, står der i referatet.

Mykolajivs borgmesterkontor skriver på Telegram, at Oleksandra Sjenkevytja under et virtuelt møde med Thomas Kastrup-Larsen takkede den danske befolkning for dens støtte til Ukraine og for "al den hjælp, som riget yder til Mykolajiv".

Ifølge referatet fra byrådets møde skal Aalborg stå som et demokratisk eksempel for Mykolajivs unge.

- Mykolajiv har udtrykt særligt ønske om at udveksle erfaringer med indsatser rettet mod børn og unge, for eksempel i forhold til inddragelse af børn og unge i demokratiske processer, foreningsliv med videre, står der i referatet.

Mykolajiv ligger i den sydukrainske region af samme navn mellem Odesa og Kherson ved Sortehavet. Byen ligger omkring 170 kilometer fra halvøen Krim, der i 2014 blev annekteret af Rusland.

Byen har ofte været mål for russiske angreb, efter at Ukraine blev invaderet i februar sidste år.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU