Tysker mistænkt i Madeleine-sag frikendt i anden sag

8. OKT 2024 • 11:39UDLAND

En tysker, som er mistænkt i Madeleine-sagen, frifindes i sag om flere overgreb. Men han bliver dog fængslet.

Den tyske mistænkte mand i sagen om Madeleine McCanns forsvinden er blevet frifundet i en anden sag.

Det er sket ved en domstol i den tyske by Braunschweig tirsdag. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I sagen i Braunschweig var Christian Brückner anklaget for voldtægt og overgreb mod kvinder samt seksualforbrydelser mod børn mellem 2000 og 2017 i Portugal.

Anklagere havde krævet 15 års fængsel til ham, mens hans forsvarere krævede en frifindelse.

Dommeren i sagen siger ifølge AFP, at han "ikke kan dømmes for de handlinger, han beskyldes for".

Hans forsvarere havde undervejs sået alvorlig tvivl om sagerne, som var baseret på vidneudsagn og ikke retsmedicinsk bevismateriale.

Tyskerens notesbøger om seksuelle fantasier blev brugt som bevismateriale undervejs, men de knyttede ham ikke direkte til de påståede forbrydelser, skriver AFP.

De påståede forbrydelser, som han er frifundet for, omfattede blandt andet seksuelle overgreb mod en kvinde på mellem 70 og 80 år, som han skulle have bundet fast og slået i en ferielejlighed. Derudover var han blandt andet anklaget for at blotte sig over for flere børn. Tiltalen kom på baggrund af efterforskning i Madeleine-sagen.

Anklagerne vil nu anke.

- Vi anser denne dom for at være substantielt forkert og vil derfor anke, siger anklagertalsmand Christian Wolter til AFP.

Den 47-årige Brückner forbliver fængslet indtil september 2025, da han er dømt i en anden sag om voldtægt mod en 72-årig amerikansk turist i den portugisiske ferieby, hvor McCann forsvandt. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

I sagen om Madeleine McCanns forsvinden er han formelt blevet udpeget som mistænkt, men han er aldrig blevet sigtet eller tiltalt. Han nægter at have været involveret.

Madeleine McCann forsvandt fra sin families lejlighed i den portugisiske ferieby Praia da Luz 3. maj 2007.

Den treårige Madeleine forsvandt, mens hendes forældre var ude at spise med nogle venner på en nærliggende tapasbar.

Forældrene blev udpeget som hovedmistænkte, men året efter blev mistanken opgivet. Tysk politi oplyste i 2020, at det efterforskede en tysk mand i sagen.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT