Tre mænd mistænkt for spionage fængslet i Tyskland

21. JUN 2024 • 16:32UDLAND

Tre mænd fra Ukraine, Armenien og Rusland er blevet fængslet i Tyskland. De er mistænkt for spionage.

Tre udenlandske statsborgere er blevet varetægtsfængslet i Tyskland, efter mistanke om at de arbejdede for en unavngiven udenlandsk efterretningstjeneste.

Det oplyser den tyske anklagemyndighed fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der er tale om en ukrainsk, en armensk og en russisk statsborger.

Ifølge anklagemyndigheden opholdt de tre mænd sig i landet for at spionere på en ukrainsk statsborger, der opholdt sig i Tyskland.

Mændene blev anholdt i den vestlige del af Frankfurt onsdag, da de ifølge anklagemyndigheden skulle være i gang med at udspionere på en café, hvor den ukrainske statsborger angiveligt også befandt sig.

Torsdag blev de tre mænd stillet for en dommer, som besluttede at mændene skulle fængsles.

De tyske myndigheder har ifølge AFP afsløret adskillige tilfælde af spionage på sin jord siden Ruslands invasion af Ukraine i februar 2022.

I Berlin sidder en forhenværende tysk efterretningsofficer i øjeblikket på anklagebænken for at have videregivet oplysninger til Moskva.

Oplysninger viste angiveligt, at Tyskland havde adgang til detaljer om russiske soldaters operationer i Ukraine. Efterretningsofficeren nægter sig skyldig i anklagerne.

I maj blev en tidligere tysk soldat idømt tre og et halvt års fængsel for at have delt fortrolige oplysninger fra militæret med Rusland kort efter krigen brød ud i Ukraine.

Efter at flere russiske diplomater siden krigens udbrud er blevet udvist fra de europæiske lande, hvor de var udsendt til, er Rusland i stigende grad begyndt at forsøge at lokke tyskere til at udføre spionage, oplyste den tyske sikkerhedstjeneste tidligere på ugen.

De russiske efterretningstjenester forsøger særligt at tiltrække nye spioner gennem afpresning og andre økonomiske incitamenter, lyder det.

Rusland har tidligere afvist de tyske beskyldninger om spionage.

Også de russiske myndigheder har siden invasionen rejst flere anklager mod personer, som myndighederne vurderer har hjulpet Ukraine og Vesten, skriver AFP.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU