Tre mænd er sigtet for drab på mafiaboss i fængsel i USA

19. AUG 2022 • 01:54UDLAND

Mafiaboss og FBI-informant James "Whitey" Bulger blev dræbt i et fængsel i 2018. Nu er tre mænd sigtet.

Tre mænd er blevet sigtet for at have dræbt Bostons berygtede mafiaboss og FBI-informant James "Whitey" Bulger i et fængsel i West Virginia i 2018.

Det oplyser det amerikanske justitsministerium torsdag ifølge nyhedsbureauet AP.

Sigtelserne mod Fotios "Freddy" Geas, Paul J. DeCologero og Sean McKinnon er rejst, næsten fire år efter at den 89-årige Bulger blev tævet til døde i det højsikrede fængsel USP Hazelton, hvor han var blevet overført til tidligere samme dag.

Fotios "Freddy" Geas, der længe har været mistænkt i sagen, blev onsdag sigtet for drab. DeCologero og McKinnon er sigtet for at have haft til hensigt at begå overlagt drab. Derudover er McKinnon sigtet for at have afgivet falske vidneudsagn.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

James "Whitey" Bulger afsonede en fængselsstraf på to gange livstid, efter at han i 2013 blev dømt skyldig i 11 drab samt andre forbrydelser.

Forbrydelserne begik han, da han ledede mafiabanden Winter Hill i Boston i 1970'erne og 1980'erne.

Inden da havde han en lang kriminel løbebane, der strakte sig over flere årtier.

Han formåede at undgå politiet i mange år, men blev til sidst anholdt i 2011 efter at have været på flugt siden 1994.

En kvinde, der hjalp den berygtede gangsterboss med at undslippe politiet i 16 år, blev idømt otte års fængsel.

Bulger var berygtet for sit eksplosive temperament og sin brutalitet. Ifølge anklageskriftet mod ham kvalte han to kvinder med sine bare næver og torturerede en mand i timevis, inden han skød ham i hovedet med et maskingevær.

Mafiabossen er forlægget til filmen "Black Mass", hvor Johnny Depp spiller hovedrollen. Bulgers liv ligger også delvist til grund for Jack Nicholsons karakter Frank Costello i Martin Scorseses oscarbelønnede film "The Departed".

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU