Tre er døde efter eksplosion under katolsk messe i Filippinerne

3. DEC 2023 • 05:15UDLAND

Det undersøges ifølge politiet, om eksplosionen kan være hævnangreb fra militante, der støtter Islamisk Stat.

Tre personer er søndag blevet dræbt i en eksplosion under en katolsk messe i en gymnastiksal på et universitet i Marawi i det sydlige Filippinerne.

Det oplyser politiet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ni personer blev såret i eksplosionen.

Myndighederne efterforsker eksplosionen. Blandt andet undersøges det, om eksplosionen kan være et hævnangreb fra militante, der støtter Islamisk Stat (IS).

Det siger chefen for det regionale politi, brigadegeneral Allan Nobleza, til journalister.

Det filippinske militær sagde lørdag, at det havde dræbt 11 militante herunder medlemmer af gruppen Dawlah Islamiyah, som støtter IS. Det skete i en militæroperation dagen før, lød det.

Eksplosionen søndag skete på Mindanao State University, som ligger på Filippinernes næststørste ø, Mindanao.

I et opslag på det sociale medie Facebook skriver universitetet, at det er rystet over "den voldshandling, som fandt sted under en religiøs sammenkomst i universitetets gymnastiksal denne morgen".

- Vi fordømmer utvetydigt og på stærkest mulig vis denne meningsløse og forfærdelige handling og udtrykker vores dybeste medfølelse for ofrene og deres familier, lyder det i udtalelsen.

Universitetet har suspenderet al undervisning indtil videre.

Regeringen i hovedstaden Manila underskrev en fredsaftale med den største militante gruppe Moro Islamic Liberation Front i 2014 og sluttede dermed gruppens dødelige væbnede oprør. Men mindre grupper er imod fredsaftalen - herunder grupper, der støtte IS.

I maj 2017 indtog hundredvis af bevæbnede IS-støtter Marawi. Det lokale militær generobrede dog den ødelagte by efter fem måneders kampe, der kostede mere end tusind liv.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU