To nævninger forlader Trump-sag - syv flere skal findes

18. APR 2024 • 20:02UDLAND

Der skal i alt findes 12 nævninger til en retssag, hvor Donald Trump er anklaget for regnskabsfusk.

Antallet er nævninger i en retssag, hvor ekspræsident Donald Trump er anklaget for regnskabsfusk, er nede på fem efter at have været oppe på syv.

Det er tilfældet, efter at to nævninger er ude af sagen, der finder sted i New York City. Det skriver Reuters.

Tidligere torsdag blev den første nævning fritaget.

Hun følte sig intimideret, fordi nogle af hendes personlige oplysninger var blevet offentliggjort.

Hun sagde, at hendes familie, venner og kolleger havde kontaktet hende efter at have udledt, at hun var en del af udvalgte nævninger.

- Jeg tror ikke, at jeg på nuværende tidspunkt kan være retfærdig og upartisk og ikke lade de udefrakommende indvirkninger påvirke min beslutningstagning i retssalen, lød det.

Siden da har retten sagt farvel til endnu en nævning. Dommer Juan Merchan kom ifølge Reuters ikke nærmere ind på, hvorfor vedkommende blev fjernet fra sagen.

I alt skal der findes 12 nævninger og seks suppleanter til sagen.

Den blev indledt mandag og handler om, at pornoskuespillerinden Stormy Daniels angiveligt fik udbetalt et beløb på 130.000 dollar - over 911.000 kroner - af Trumps daværende advokat Michael Cohen.

Daniels fik ifølge anklagerne pengene for at holde tæt om sin relation med Trump inden præsidentvalget i 2016. Hun fik angivelig pengene for at holde tæt om, at hun og Trump havde haft sex på et hotel ti år tidligere.

Selve betalingen er lovlig, men den er angivelig blevet bogført som advokatudgifter. Anklagerne mener, at det svarer til forfalskning af forretningsdokumenter.

Retssagen er en af fire straffesager, som Trump står over for. Han nægter sig skyldig.

Den igangværende sag i New York City kan blive den eneste, han står over for før præsidentvalget i november, skriver Reuters.

Valget bliver muligvis en gentagelse fra 2020, hvor republikaneren og demokraten Joe Biden, der vandt valget, igen skal stå over for hinanden.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU