Teenagere anholdt for at planlægge angreb mod jødiske mål

22. JUN 2024 • 03:52UDLAND

To teenagere er anholdt for at planlægge angreb mod jødiske mål i den franske region Ile-de-France.

En 19-årig mand samt en mindreårig person er blevet anholdt og er mistænkt for at stå bag planer om et "terrorangreb" mod jødiske mål i den franske region Ile-de-France, som mestendels dækker over hovedstaden Paris.

Det siger en retslig kilde natten til lørdag dansk tid til det franske nyhedsbureau AFP.

Der er endnu ingen yderligere detaljer om de anholdte.

Franske efterforskere med speciale i antiterror har udtrykt bekymring over den unge alder hos nogle af dem, som de seneste måneder er blevet anholdt for at planlægge lignende angreb.

Den 19-årige er blevet anholdt for "sammensværgelse om at foretage terrorhandlinger" og "tilegnelse og besiddelse af våben til terrorhandlinger". Det siger den retslige kilde, som udtaler sig til AFP under betingelse af anonymitet.

Den mindreårige blev tilbageholdt 13. juni, siger kilden.

De to fik kontakt med hinanden på sociale medier og planlagde sammen "en voldelig handling mod især jødiske mål".

Franske efterforskere siger, at et stigende antal af unge mennesker de seneste måneder er blevet tilbageholdt for at planlægge angreb.

Franske politikere har fordømt det voksende antal af angreb mod landets jødiske samfund, som er det største uden for Israel og USA.

Forargelse har spredt sig i Frankrig efter en voldtægt af en 12-årig jødisk pige i en park i Paris sidste lørdag. To 13-årige drenge er blevet sigtet for voldtægt og antisemitiske udtalelser.

Adskillige protester over sagen har siden fundet sted i Paris og andre franske byer, alt imens landet forbereder sig på et præsidentvalg, hvor Marine Le Pens nationalistiske højrefløjsparti National Samling (RN) står til at få betydelig fremgang.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU