Styrelse i USA godkender test af hjerneimplantat på mennesker

26. MAJ 2023 • 02:24UDLAND

Elon Musks selskab Neuralink har nu fået grønt lys til at teste selskabets hjerneimplantat på mennesker.

Neuralink, som er Elon Musks selskab, der laver hjerneimplantater, siger torsdag, at det har fået en godkendelse fra USA's Fødevare- og Lægemiddelstyrelse (FDA) til at lave de første kliniske forsøg på mennesker.

Musk, der er en af verdens rigeste mænd og ejer af Twitter, har siden 2019 mindst fire gange sagt, at Neuralink snart vil begynde på forsøg på mennesker med hjerneimplantatet.

Implantatets formål er at behandle lidelser som blindhed og lammelse.

Selskabet, der blev grundlagt i 2016, søgte første gang om tilladelse til at lave forsøg på mennesker i starten af 2022. FDA afviste den ansøgning.

- Dette er resultatet af utroligt arbejde af holdet bag Neuralink i tæt samarbejde med FDA, og det repræsenterer et vigtigt første skridt, der en dag vil lade vores teknologi hjælpe mange mennesker, lyder det fra Neuralink i et tweet.

Selskabet skriver videre, at det endnu ikke rekrutterer testpersoner.

Godkendelsen fra FDA kommer, mens amerikanske lovgivere har opfordret tilsynsmyndigheder til at undersøge, om et panel, der har ansvaret for test på dyr hos Neuralink, har bidraget til sjuskede og forhastede eksperimenter.

Neuralink har allerede været genstand for føderale undersøgelser.

I december sidste år kunne Reuters skrive, at det amerikanske landbrugsministerium efterforskede potentielle brug på dyrevelfærdsloven.

Loven foreskriver blandt andet, hvordan forskere skal behandle og teste visse typer af dyr.

Neuralink håber, at dets hjerneimplantant kan hjælpe lammede personer med at komme til at gå igen og kurere andre neurologiske lidelser.

FDA har ikke svaret på Reuters' forespørgsel på en kommentar til godkendelsen.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU