Storbritannien: Russiske beskyldninger er grundløse

13. SEP 2024 • 13:44UDLAND

London afviser Moskvas påstande om, at udviste britiske diplomater var spioner. London kalder det "hævnakt".

Den britiske regering afviser fredag russiske beskyldninger om, at seks diplomater på Storbritanniens ambassade i Moskva skulle være spioner.

- Det er fuldstændig grundløse beskyldninger, som Rusland har fremsat, hedder det i den britiske reaktion ifølge Reuters.

Ruslands sikkerhedstjeneste FSB siger, at de britiske diplomaters akkrediteringer er blevet trukket tilbage på grund af formodet spionage og "trusler mod Ruslands sikkerhed".

Men udenrigsministeriet i London indikerer, at der er tale om gengæld, efter at Vesten har taget skridt rettet mod "Ruslands statsligt styrede aktiviteter hen over Europa og i Storbritannien".

- Vi har ingen grund til at forklare eller undskylde forsvaret af vore nationale interesser, hedder det i en erklæring fra London.

De seks britiske diplomater har allerede forladt Rusland og er blevet erstattet.

Relationerne mellem London og Moskva har været særdeles spændte i adskillige år, efter to forgiftninger af russiske dissidenter, hackerangreb og beskyldninger om russisk indblanding i engelske politik

Briterne har været blandt de største bidragydere til Ukraines militær, efter Ruslands invasion i februar 2022.

Ukrainerne håber nu at få Storbritanniens og amerikanernes tilladelse til at anvende langtrækkende missiler mod mål langt inde i Rusland, hvilket ifølge præsident Vladimir Putin vil bringe Nato i direkte konflikt med Rusland.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT