Singapore afslutter usædvanlig sag mod korrupt minister

3. OKT 2024 • 05:03UDLAND

I et af verdens mindst korrupte lande har en tidligere minister torsdag fået et års fængsel for korruption.

Singapore har torsdag for første gang i østatens historie idømt en tidligere minister fængselsstraf for korruption.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er den tidligere transportminister S. Iswaran, der har fået 12 måneders fængsel for at tage imod gaver til en værdi af mere end to millioner kroner. Han skal også have forsøgt at forhindre rettergangen mod ham.

Sagen er usædvanlig i Singapore, der er et af verdens mindst korrupte lande og typisk ligger side om side med de nordiske lande i korruptionsmålinger.

62-årige S. Iswaran er tidligere transportminister i Singapore.

Han var anklaget for at have modtaget værdifulde gaver fra to forretningsmænd - herunder en af Singapores rigeste personer. Blandt gaverne var billetter til store sportskampe og koncerter.

S. Iswaran var også anklaget for at have fået flere flasker whisky og golfkøller i gave fra en højtstående direktør i et byggefirma.

Anklagerne fik allerede i januar S. Iswaran til at trække sig som minister. Han har også trukket sig fra regeringspartiet PAP.

Ministre i Singapore får typisk en høj løn på niveau med ledere i den private sektor. Det skal være med til at begrænse korruption i landet.

Organisationen Transparency International, der bekæmper korruption, udgiver hvert år en liste over graden af korruption i verdens lande.

Den seneste liste blev udgivet i januar 2024. Danmark indtager førstepladsen som det mindst korrupte. På de næste pladser kommer Finland, New Zealand, Norge, Singapore, Schweiz og Sverige.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT