Redningshunde leder efter savnede efter jordskred i Ecuador

28. MAR 2023 • 04:44UDLAND

Næsten 50 personer savnes, efter et jordskred har ramt den centrale del af landet som følge af kraftig regn.

Et jordskred, som har ramt Ecuador som følge af kraftig regn, har kostet mindst syv mennesker livet.

23 personer meldes tilskadekomne, mens næsten 50 savnes. Det oplyser landets katastrofemyndigheder mandag lokal tid på Twitter ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere lød meldingerne, at mindst 16 personer havde mistet livet. Der forelægger ingen oplysninger om, hvorfor dødstallet er blevet nedjusteret. Myndighederne oplyser dog, at yderligere 32 personer er blevet reddet ud af jordmasserne.

Jordskreddet ramte søndag byen Alausi i den centrale del af landet. I alt er 500 personer i byen berørt, mens 163 huse er beskadiget.

Redningshold har sammen med hunde ledt efter de savnede i murbrokkerne. I nogle områder er hele huse begravet af jord, fortæller et øjenvidne til Reuters.

- Vi har været vidne til en frygtelig tragedie, siger Ecuadors transportminister, Dario Herrera, der mandag besigtigede skaderne i Alausi.

- Det første, vi skal gøre, er at passe på og evakuere folk fra husene, sagde ministeren.

Jordskreddet har ramt flere offentlige bygninger og dermed lukket blandt andet tre skoler.

En lokal indbygger forklarer, hvordan han akkurat kun lige nåede at redde enkelte genstande fra sit hus, inden det var for sent.

- Jeg formåede at flygte 15 minutter før, det var for sent, lyder det fra Jose Agualsaca ifølge mediet Teleamazonas, skriver nyhedsbureauet AFP.

Flere kraftige regnskyl har den seneste måned ødelagt veje, broer og anden infrastruktur på tværs af det sydamerikanske land.

Tidligere i marts erklærede Ecuadors præsident, Guillermo Lasse, nødretstilstand i 14 af landets provinser. Provinserne har dels været ramt af voldsomt vejr, dels af et kraftigt jordskælv.

Jordskælvet ramte den sydlige del af Ecuador og den nordlige del af nabolandet Peru 18. marts. Det kostede mindst 15 mennesker livet.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU