Pakistanske mænd dømmes for at opfordre til drab på Wilders

9. SEP 2024 • 19:53UDLAND

En religiøs og en politisk leder er dømt til 14 og fire års fængsel for opildnen til drab på islamkritiker.

To pakistanske mænd er mandag blevet dømt for at opfordre til drab på den indvandrings- og islamkritiske hollandske politiker Geert Wilders.

De to mænds retssager blev ført in absentia, da Pakistan ikke havde tvunget de to til at møde op ved retssagen, som Holland havde anmodet om.

Holland har ikke nogen udleveringsaftale med Pakistan. Det anses for usandsynligt, at de to mænd vil komme til at afsone straffen.

Den religiøse leder Muhammed Ashraf Jalali fik 14 års fængsel for at opfordre sine følgere til at dræbe Wilders. Han lovede, at de ville blive "belønnet i livet efter døden".

Den anden mand, 29-årige Saad Hussain Rizvi, fik fire års fængsel. Han er leder af partiet Tehreek-e-Labbaik Pakistan og havde ifølge dommen opildnet sine følgere til at dræbe Wilders.

Sagen er ikke den eneste af sin slags.

I september 2023 fik den pakistanske cricketspiller Khalid Latif 12 års fængsel i Holland for at opfordre til drab på Wilders, efter at den hollandske politiker havde planer om at arrangere en konkurrence om karikaturtegninger af profeten Muhammed.

Wilders aflyste konkurrencen, efter der var protester i Pakistan, og han blev overdænget med dødstrusler.

Heller ikke Latif ventes at komme til at afsone sin dom.

Wilders har levet under politibeskyttelse døgnet rundt siden 2004.

Geert Wilders' parti, Frihedspartiet, blev det største ved parlamentsvalget i efteråret sidste år.

Alligevel måtte han efter måneders forhandlinger erkende, at der ikke var opbakning til, at han blev ny premierminister.

Først efter den erkendelse lykkedes det Wilders at få de øvrige tre partier til at indgå en aftale om en koalitionsregering med Frihedspartiet.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

15. SEP 2024 • 22:32UDLAND
Skud affyret ved golfklub nær Trump

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT