OVERBLIK: Trump ventes at skulle for en dommer tirsdag

31. MAR 2023 • 03:08UDLAND

Donald Trump ventes efter tiltalen at blive anholdt og få taget fingeraftryk og et såkaldt forbryderfoto.

En storjury på Manhattan har valgt at tiltale tidligere præsident i USA Donald Trump i en sag om tys-tys-penge til pornoskuespilleren Stormy Daniels i 2016.

Her er, hvad vi ved om tiltalen indtil videre:

* Tiltalen udspringer af en efterforskning ledet af distriktsanklager på Manhattan Alvin Bragg. Han har kigget nærmere på, om Trump har betalt Stormy Daniels 130.000 dollar - knap 900.000 kroner - for at tie om en affære, hun påstår at have haft med ham.

I den forbindelse kan der være sket brud på regnskabsloven.

* I kølvandet på tiltalen vil Trump blive anholdt og komme i politiets varetægt. Han vil højst sandsynligt få taget fingeraftryk og et såkaldt "mug shot", altså et forbryderfoto, skriver NBC News.

* Trump vil derefter blive stillet for en dommer, hvor anklageskriftet vil blive læst op. Flere kilder fortæller til CNN, at det ventes at ske tirsdag amerikansk tid.

* Samtidig fortæller to kilder med kendskab til sagen til CNN, at Trump står over for mere end 30 anklagepunkter relateret til forretningssvindel.

* Efter retsmødet vil Trump enten blive varetægtsfængslet eller løsladt.

* Dommeren kan vælge enten at afvise sagen eller tage den op.

* Den præcise tiltale mod den tidligere præsident er endnu ikke blevet offentliggjort. Alvin Bragg har i sin efterforskning fokuseret på en anklage om forfalskning af forretningsregistre. Strafferammen for dette er op til fire års fængsel.

* Donald Trump og hans advokater kalder tiltalen et politisk angreb og fastholder, at den tidligere præsident ikke har begået nogen forbrydelse.

Kilder: NBC News, AFP, CNN.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU