Nordkorea vil udvise amerikansk soldat

27. SEP 2023 • 13:39UDLAND

23-årige Travis King, der er sort, og som stammer fra delstaten Wisconsin, bliver løsladt i Nordkorea.

Nordkorea har besluttet at udvise den amerikanske soldat Travis King, som blev tilbageholdt, da han i juli løb over grænsen til den isolerede kommunistiske stat. King har indrømmet, at han ulovligt bevægede sig ind over den nordkoreanske grænse.

Det rapporterer det statslige nyhedsbureau, KCNA.

- Efter at have afsluttet en efterforskning har det relevante organ i republikken DPRK besluttet at udvise Travis King, som er soldat i den amerikanske hær, hedder det.

Der blev ikke oplyst detaljer om, hvornår King bliver frigivet.

Nordkorea hævder, at Travis har fortalt, at han søgte tilflugt i Nordkorea for at komme væk fra umenneskelig behandling og racediskrimination i den amerikanske hær, og fordi han var utilfreds med ulighed i det amerikanske samfund.

King blev en del af den amerikanske hær i januar 2021, og han er udsendt af militæret til Sydkorea. Det er en del af en mission, der skal sikre Sydkoreas sikkerhed.

23-årige Travis King, der er sort, stammer fra delstaten Wisconsin. Han stak af under en rundvisning i den demilitariserede zone mellem Nord- og Sydkorea.

Ifølge det nordkoreanske statsmediet blev Travis King tilbageholdt af det nordkoreanske militær.

Det var efter et kortere fængselsophold i Sydkorea, at King skulle tilbage til USA, hvor han stod foran en mulig disciplinærsag. Han kom dog aldrig om bord på flyet.

Da han stod i gaten, fortalte han personalet, at han havde mistet sit pas.

Med grønt lys fra det sydkoreanske justitsministerium forlod King lufthavnen. Dagen efter deltog han i en bustur til den demilitariserede zone (DMZ).

DMZ er et fire kilometer bredt bælte mellem Nord- og Sydkorea - to kilometer på hver side af den formelle grænse.

Og omkring 24 timer efter at han havde forladt den sydkoreanske lufthavn, spurtede han ind i Nordkorea, da han var i det fælles sikkerhedsområde, som er der, hvor grænseovergangen er. Her blev han straks anholdt.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU