New Zealands grænser er helt åbne efter to års forsigtighed

1. AUG 2022 • 03:46UDLAND

Visumholdere og studerende må igen komme til New Zealand, og krydstogtsskibe må lægge til i landets havne.

Mandag er New Zealands grænser igen helt åbne for besøgende fra hele verden. Det er første gang, siden de lukkede i marts 2020 på grund af coronapandemien.

Grænserne til New Zealand begyndte så småt at åbne i februar i år. Da var det kun newzealændere, der kunne kom ind i landet, og siden er restriktionerne gradvist blevet lempet.

Fra natten til mandag lokal tid var det igen muligt for besøgende, der skal have visum for at komme ind i landet, og folk på studentervisum at komme ind i New Zealand.

Desuden tillader New Zealand nu igen krydstogtsskibe og fritidsyachter fra andre lande at anløbe landets havne.

Der er krav for de fleste besøgende om, at de skal være vaccinerede mod coronavirus, og de skal tage to test efter ankomst. Der er dog ingen krav om karantæne, når man kommer ind i landet.

New Zealands premierminister, Jacinda Ardern, siger mandag i en tale, at den sidste del af grænseåbningen er et stort øjeblik.

- Det har været en gradvis og forsigtig proces fra vores side siden februar, mens vi sammen med resten af verden fortsætter med at navigere i en særdeles levende global pandemi, mens vi holder folk i sikkerhed, siger hun.

Udenlandske studerende har været en betydelig faktor i New Zealands økonomi, og uddannelsesinstitutioner håber, at genåbningen af grænserne vil give et rygstød til skoler og universiteter landet over.

New Zealands minister for turisme, Martin Stuart Nash, siger desuden, at krydstogtsskibenes tilbagevenden vil være godt for lokale virksomheder.

- De fleste besøg af krydstogtsskibe er i de varmere måneder fra oktober til april, og sommeren er vores bedste sæson overhovedet. Det her (grænseåbningen, red.) betyder, at der kommer til at være fuld fart på industrien, siger han.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU