Mindst 14 er blevet dræbt ved angreb i Afghanistan.

13. SEP 2024 • 14:44UDLAND

Talibans talsmand, Zabiullah Mujahid, fordømmer angrebet som en "barbarisk handling". IS tager skylden.

Mindst 14 er blevet dræbt og seks er blevet såret ved et angreb på rejsende i det centrale Afghanistan. Den væbnede islamistiske bevægelse Islamisk Stat, som er sunnimuslimsk, har taget skylden for angrebet, der er et af de dødeligste i det urohærgede land i år.

Bevæbnede mænd angreb en gruppe, som rejste mellem de shiadominerede provinser Ghor og Daykundi.

Islamisk Stat påtog sig ifølge AFP efterfølgende skylden for angrebene, inden Taliban havde kommenteret det eller oplyst noget om det.

Talibans talsmand, Zabiullah Mujahid, fordømmer angrebet som en "barbarisk handling", og der er udsendt efterlysninger efter gerningsmændene.

Islamisk Stat kæmper for et kalifat i Mellemøsten. Bevægelsen har ikke umiddelbart fremlagt nogen dokumentation for, at det reelt er dens medlemmer, der udførte angrebet, som skete sent torsdag.

De fleste indbyggere i Daykundi er shiamuslimer, og provinsen er hidtil blevet betragtet som en af de fredeligste i Afghanistan.

Det er den afghanske gren af Islamisk Stat, Islamisk Stat Khurasan, som har taget ansvaret for angrebet.

Islamisk Stat Khurasan har kæmpet mod bevægelsen Taliban, siden sidstnævnte tog magten i Afghanistan i august 2021.

Taliban-styret, som ikke anerkendes internationalt som Afghanistans regering, hævder, at det mestendels har nedkæmpet gruppen, men der sker stadig angreb i Afghanistan med jævne mellemrum.

Taliban stormede Afghanistans hovedstad, Kabul, i midten af august 2021 og indtog landets præsidentpalads, efter at USA trak sine styrker tilbage efter 20 års militær tilstedeværelse i landet.

Bevægelsen har siden indført love baseret på en streng fortolkning af religiøse tekster og forskrifter.

Afghanistan har omkring 42,6 millioner indbyggere.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT