Memphis fyrer reddere for at ikke at tilse Tyre Nichols korrekt

31. JAN 2023 • 01:40UDLAND

I sagen om politidrabet på Tyre Nichols har brandvæsenet i Memphis fyret tre ansatte for utilstrækkelig hjælp.

Brandvæsenet i den amerikanske by Memphis har fyret to reddere og en chauffør, som blev kaldt ud til en brutal anholdelse, der endte med at koste den 29-årige sorte mand Tyre Nichols livet.

Ifølge brandvæsenet har en undersøgelse vist, at de tre ikke ydede tilstrækkelig hjælp.

De to mandlige reddere "undlod at udføre en fyldestgørende vurdering af patienten", da de tilså den tilskadekomne Nichols, få minutter efter at politibetjente var stoppet med at tæske ham.

Det oplyser chef for brandvæsenet Gina Sweat i en erklæring mandag.

Imens forblev en kvindelig ansat, som kørte redderne til stedet, i køretøjet efter ankomsten.

Hun er ligeledes blevet opsagt for at overtræde afdelingens politik, oplyses det i erklæringen.

Nyheden om fyringerne kommer, få timer efter at politiet i Memphis oplyste, at i alt syv betjente er fritaget for tjeneste efter den brutale anholdelse 7. januar.

Fem af de syv blev fyret fra politistyrken 20. januar og blev i sidste uge sigtet for drab. De fem betjente er alle sorte.

Tyre Nichols ankom til hospitalet i kritisk tilstand efter at være blevet slået og sparket adskillige gange. Han døde af sine kvæstelser tre dage senere.

29-årige Tyre Nichols blev stoppet af politiet ved et lyskryds på vej til en lokal park i Memphis, angiveligt fordi hans kørsel var uforsvarlig.

I løbet af anholdelsen kom Tyre Nichols ud i, hvad der er blevet beskrevet som to "konfrontationer". Den første opstod, da han tilsyneladende forsøgte at flygte til fods. Den anden opstod, da betjentene, der er i alderen fra 24 til 32 år, anholdt ham.

Videooptagelser af anholdelsen er senere blevet offentliggjort. Her kan man blandt andet se, at han bliver trukket ud af sin bil, mens han siger, at han ikke har gjort noget.

I videoen kan man også se, at han ligger på jorden og skriger, mens han bliver slået og sparket af betjentene.

Senere bliver han slået med knipler. På det tidspunkt er der ikke længere tegn på, at Nichols gør modstand.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

17. APR 2024 • 09:59UDLAND
Ørkenbyen Dubai drukner i regn

SENESTE RITZAU