Medie: To svenskere dømt til døden i Irak for medvirken til drab

13. JUN 2024 • 18:12UDLAND

Det svenske udenrigsministerium forsøger at afklare, om svenske borgere er blevet dømt til døden i Irak.

To svenske mænd er i Irak blevet dømt til døden for at have medvirket til drab på en svensk bandeleder i den irakiske hovedstad, Bagdad, i januar.

Det skriver Aftonbladet.

Ifølge mediet er endnu en svensk mand idømt tre års fængsel for sin rolle i drabet, mens det svenske medie SVT skriver, at den tredje mand skulle være idømt dødsstraf.

Det står ifølge Aftonbladet uklart, præcist hvilke lovovertrædelser de tre svenskere er dømt for at have begået.

Udenrigsministeriet i Sverige oplyser til nyhedsbureauet TT, at det har modtaget information om, at svenskere er blevet dømt til døden i Irak.

- Udenrigsministeriet og den svenske ambassade i Bagdad arbejder intensivt på at afklare oplysningerne.

- Hvis oplysningerne er korrekte, er det naturligvis meget alvorligt. I så fald vil vi handle hurtigt for at sikre, at dommene ikke bliver eksekveret, skriver ministeriet.

Det er først, når oplysningerne officielt er bekræftet, at ministeriet kan vurdere, hvilke tiltag det kan tage, oplyser ministeriet videre.

Sveriges statsminister, Ulf Kristersson, blev på et pressemøde torsdag spurgt til meldingerne om de dødsdømte svenskere.

- Vi ved ikke, om det er korrekt, og vi ved ikke, hvad de skal være blevet dømt for.

- Vi er stærke modstandere af dødsstraf. Sverige føler sig altid ansvarlig for svenske borgere, så vi vil selvfølgelig undersøge sagen nærmere, sagde han ifølge TT.

Bandemedlemmet, der i januar blev skudt og dræbt på en befærdet vej i Bagdad, var inden sin død en ledende skikkelse i det kriminelle Foxtrot-netværk.

Netværket er en del af bandekonflikten i Sverige og er de senere år blevet sat i forbindelse med en række drab i området omkring Stockholm.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

17. JUL 2024 • 11:27SPORT
Randers henter angriber i Frankrig