Med Obama og Clintons hjælp når Biden-indsamling 173 millioner

29. MAR 2024 • 05:30UDLAND

173 millioner dollar blev indsamlet til Joe Bidens valgkampagne. Demonstranter forstyrrede dagens forløb.

USA's præsident, Joe Biden, og de tidligere demokratiske præsidenter Barack Obama og Bill Clinton gik torsdag sammen i indsamlingen til Bidens præsidentkampagne.

Her blev der ifølge arrangørerne indsamlet 25 millioner dollar, omkring 173 millioner kroner, som skal hjælpe med at få Biden genvalgt til posten.

Det skriver Reuters.

Meldingen om de to ekspræsidenters deltagelse i indsamlingen kom i februar på det sociale medie X.

Torsdag eftermiddag ankom Biden så til New York sammen med Obama i præsidentflyet "Air Force One". Herefter deltog han sammen med Bill Clinton i programmet "The Late Show" hos værten Stephen Colbert foran tusindvis af tilskuere.

Programmet bestod i en debat mellem Biden og Clinton - men debatten blev svær at gennemføre, da flere tilskuere under debatten rejste sig og råbte mod Biden.

Her protesterede de højlydt mod Bidens støtte til Israel i krigen mellem Israel og den væbnede palæstinensiske gruppe Hamas.

- Skam dig, Joe Biden, råbte en i salen blandt andet.

Fra Obama lød det, at Biden har en "moralsk klarhed", og at den nuværende præsident har vist sig villig til at lytte til alle sider i debatten om krigen.

Da en demonstrant så afbrød Obama, lød det:

- Du kan ikke bare snakke uden at lytte. Det er det, den anden side gør, sagde Obama.

Ifølge Obama handler Bidens valgkampagne ikke kun om at modarbejde den republikanske modkandidat og ekspræsident Trump, men også om at bemærke de positive ting, som Biden ifølge ham har bidraget med.

Her nævnte Obama blandt andet, at der er blevet indført flere sundhedsydelser til befolkningen, og at priserne på insulin er faldet.

Clinton understregede, at Biden ifølge ham har overhalet Trumps præstation som præsident, når det kommer til trivslen for USA's økonomi.

- Han har været god for USA, lød det fra Clinton, der tilføjede, at Biden fortjener at blive genvalgt.

Biden har i indsamlingerne til sin kampagne flere gange slået Trumps indsamlinger. I februar ramte præsidentens indsamling mere end 53 millioner dollar - 367 millioner kroner.

Joe Bidens popularitet - efter at han har siddet som præsident i tre år - er dog lavere end både Clinton og Obamas var, da de hver havde siddet i tre år.

Både Clinton og Obama er forblevet populære blandt de demokratiske vælgere, efter at de ikke længere er præsidenter.

Meningsmålinger har tidligere vist, at vælgerne er bekymret om blandt andet håndteringen af krigen mellem Israel og Hamas og om Joe Bidens alder.

Biden er 81 år. Hvis han bliver genvalgt, vil han være 82 år ved tiltrædelsen i januar 2025.

Valget finder sted den 5. november.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU