Mand bag angreb på Lady Gagas hundelufter får 21 års fængsel

6. DEC 2022 • 02:30UDLAND

Voldsomt overfald på Lady Gagas hundelufter betyder, at 20-årig mand skal 21 år i fængsel.

En mand, der skød popsangeren Lady Gagas hundelufter under et forsøg på at stjæle hendes hunde, er blevet idømt 21 års fængsel.

Dommen er afsagt mandag i en sag, hvor angrebsmanden ikke bestred anklagernes rigtighed.

Sammen med to andre mænd angreb en 20-årig mand popsangerens hundelufter Ryan Fischer i Hollywood 24. februar 2021. Hundelufteren blev skudt, men døde ikke.

Efter noget tumult lykkedes det mændene at komme afsted med to af Lady Gagas tre hunde.

Franske bulldogs er en dyr hunderace, der kan sælges for flere tusinde dollar.

Ryan Fischer fik skader i brystet under angrebet. Han fortalte en måned efter episoden, at han havde fået et lungekollaps.

Den 20-årige mand, der nu har fået en fængselsdom, bestred ikke anklagerne. Det gik han med til, efter at anklagerne besluttede at droppe yderligere anklager om blandt andet røveri og overfald.

Aftalen stiller angrebsmanden "til ansvar for en voldelig og koldhjertet handling og giver offeret retfærdighed". Det skriver distriktsanklagerens kontor i en meddelelse.

De to andre gerningsmænd er allerede blevet sat i fængsel.

Efter episoden udlovede Lady Gaga en dusør på 500.000 dollar - svarende til omkring 3,5 millioner kroner med dagens kurs - for at få sine hunde tilbage. Hundene hedder Koji og Gustav.

En kvinde indleverede hundene efter efterlysningen og er blevet sigtet for blandt andet at have modtaget stjålne varer.

Den tredje franske bulldog, Miss Asia, undgik at blive fanget. Den løb tilbage til den sårede hundelufter, efter at røverne var forsvundet.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU