Israel vil have lande til at indføre flere sanktioner mod Iran

16. APR 2024 • 11:43UDLAND

Israels udenrigsminister har sendt et brev til 32 lande, hvori han opfordrer til diplomatisk pres på Iran.

Israel vil have andre lande til at indføre sanktioner mod Iran samt deklarere Irans Revolutionsgarde som en terrororganisationen.

Det skriver Israels udenrigsminister, Israel Katz, på det sociale medie X tirsdag.

- Sideløbende med den militære reaktion på affyringen af missilerne og UAV'erne (droner, red.) leder jeg en diplomatisk offensiv mod Iran, skriver han.

Natten til søndag sendte Iran droner og missiler afsted mod Israel i landets første direkte angreb på israelsk jord.

- Iran må blive stoppet nu - før det er for sent, skriver Israel Katz på X.

Israels krigskabinet mødtes både søndag og mandag for at diskutere, hvordan Israel skal reagere på Irans angreb.

Der er endnu ingen klare indikationer på, hvad Israel vil gøre.

Krigskabinettet består af premierminister Benjamin Netanyahu, forsvarsminister Yoav Gallant, tidligere forsvarsminister Benny Gantz og flere observatører.

Israel Katz skriver på X, at han har sendt et brev til 32 lande, hvori han opfordrer til at lægge pres på Iran. Det skal "bremse og svække Iran", skriver han.

Det fremgår ikke, hvilke lande udenrigsministeren har kontaktet, men han har nævnt en række udenrigsministre i opslaget. Det gælder blandt andre den danske udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), den britiske David Cameron og amerikanske Antony Blinken.

EU har allerede en række sanktioner mod Iran, og det er eksempelvis forbudt at eksportere komponenter, der bruges til produktion af droner.

Iran har efterfølgende meddelt, at det vil svare hårdt igen på eventuelle modangreb fra Israel.

Tirsdag siger den iranske præsident, Ebrahim Raisi, ifølge det iranske nyhedsbureau Isna, at Iran vil reagere på enhver handling mod landets interesser. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Vi siger kategorisk, at de mindste handlinger mod Irans interesser helt sikkert vil blive mødt med en alvorlig, udbredt og smertefuld reaktion mod enhver gerningsmand, siger Ebrahim Raisi til Qatars emir, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, ifølge Reuters.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU