Islamisk Stat dræber syv soldater i angreb i Syrien

9. DEC 2023 • 05:09UDLAND

Mindst 385 medlemmer af styrkerne, der støtter regimet i Syrien, har mistet livet i angreb fra IS i år.

Syv soldater fra styrker, der støtter det syriske regime, er blevet dræbt i et angreb begået af Islamisk Stat (IS) fredag.

Det oplyser ngo'en Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Angrebsmændene var på motorcykler, da de åbnede ild mod en militærpost i udkanten af byen Boukamal ved grænsen til Irak.

Det siger ngo'ens direktør, Rami Abdel Rahman.

Mindst 385 medlemmer af styrkerne, der støtter regimet i Syrien, har mistet livet i angreb fra IS i år. Også 165 civile er døde i angreb fra IS ifølge ngo'en, der har et stort netværk af kilder i Syrien.

Rahman siger, at dem, der blev dræbt fredag, både er syrere og udlændinge.

Islamisk Stat fik magten i dele af Syrien og Irak i 2014 og måtte efterfølgende se dets selvudnævnte "kalifat" vakle efter flere offensiver mod det i begge lande.

Offensiverne blev iværksat med støtte fra en international koalition imod jihad.

Islamisk Stats nederlag i Syrien skete i 2019, men koalitionen blev i landet for at bekæmpe jihadistiske celler, der fortsat opererer der.

Konflikten i Syrien, der blev antændt af den hårde undertrykkelse af prodemokratiske demonstrationer, har kostet mere end en halv million mennesker livet. Millioner er blevet sendt på flugt på grund af krigen.

Mere end 12 år med blodig konflikt har delt landet i forskellige zoner.

Præsident Bashar al-Assads regime har genvundet kontrollen med en stor del af landet med støtte fra russiske og iranske allierede.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU