Inderst Inde 2 åbner med et brag i Nordamerika

16. JUN 2024 • 02:34UDLAND

Pixars nye tegnefilm er godt på vej til at blive den anden mest sælgende i åbningsweekenden i Nordamerika.

Pixars nye tegnefilm "Inderst inde 2" havde med et billetsalg på 62 millioner dollar - omkring 547 millioner kroner - et brag af en åbningsdag i Nordamerika fredag amerikansk tid.

Billetsalget på filmens premieredag er det højeste i Nordamerika i år. Det skriver det amerikanske medie Variety lørdag.

Ifølge underholdningsmediet Deadline Hollywood estimeres "Inderst Inde 2" at sælge billetter for mellem 140 og 150 millioner dollar - mellem cirka 1,2 milliarder og 1,3 milliarder - i åbningsweekenden.

Tallet drejer sig blot om antallet af solgte billetter i Nordamerika. Hvis man ser på billetsalget internationalt nærmer filmen sig et salg på 250 millioner dollar - omkring 2,2 milliarder kroner, skriver Deadline Hollywood.

Den største åbningsweekend for en Pixarfilm i Nordamerika var "De utrolige 2" fra 2018. Filmen solgte for 182,6 millioner dollar i åbningsweekenden i Nordamerika. Det svarer til omkring 1,6 milliarder kroner.

Ifølge Deadline Hollywood blev "Inderst inde 2" den tredjebedst sælgende Pixarfilm på åbningsdagen i Danmark. Filmen havde dansk premiere torsdag.

Selv om det er ni år siden, at den første "Inderst inde"-film udkom, er der kun gået et par år i hovedpersonen Rileys liv. Hvor hun i den første film var 11 år, er hun nu 13 - og dermed blevet teenager.

Der er også blevet føjet et par magtfulde følelser til de oprindelige fem, Glæde, Vrede, Frygt, Afsky og Triste.

De nye følelser er Angst, som fylder teenagekroppen med skrækslagne bekymringer for fremtiden, Flove, som får Riley til at skamme sig over det mindste fejltrin, Misundelse og Kedsomhed.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

17. JUL 2024 • 11:27SPORT
Randers henter angriber i Frankrig